01 Nisan 2016 Cuma 13:53
Tunceli'de 'Çemişgezek' Feribotu Bakım Onarımdan Geçirildi

Keban Baraj Gölü'nde Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi ile Elazığ arasında yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan "Çemişgezek" feribotunun bakım ve onarım işleminin tamamlanarak yeniden hizmete alındığı bildirildi.

Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çemişgezek" feribotunun İç Su Araçları Yönetmeliğine göre karaya çekilerek gerekli bakım kontrollerinin yapıldığını belirtti.

Keban Baraj Gölü üzerinde feribotla taşımacılığın Elazığ ile ilçeleri arasındaki ulaşımın kolaylaştırılması açısından önem taşıdığına işaret eden Ersoy, şunları kaydetti:

"Feribotumuz haftanın 7 günü 07.00 ila 22.30 saatleri arasında her gün iki yaka arasında 30 sefer yapıyor. Vatandaşlarımız ulaşımda mesafeyi kısalttığı için feribotu tercih ediyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması için feribotumuz 5 yılda bir İç Su Araçları Yönetmeliğine göre karaya çekilerek yapısal kısım ve elemanlarının sağlamlık, ana ve yardımcı makineleri ile pervane, şaft bakımları, demirleme ve bağlama donanımlarının tümü kontrol ediliyor. Kontroller sonucunda feribotun gerekli bakım ve onarımlarının yanı sıra boyama işlemini yaparak suya indirdik ve normal seferlerine döndü."

Son Güncelleme: 01.04.2016 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.