08 Eylül 2015 Salı 18:57
Tunceli'de 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' uygulaması

Tunceli Valiliği, aratan terör olayları nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla kent merkezi ve ilçelerdeki bazı yerlerin 1 Mart 2016 tarihine kadar Bakanlar Kurulu Kararıyla "Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan edildiği bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Tunceli'de toplumsal olay görünümlü terör eylemlerinin artış göstermesine ve bölücü terör örgütünün arazide üslenmesine mani olmak, halkın can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla kent merkezinde Kutu, Bali ve Laç Deresi ile Hozmerik, Kurutlu, Gözlek-Sepertek, Mezarlık bölgeleri, Ovacık ilçesinde Karadere, Sal Deresi, Hozatta Kinzir Ormanları ile Nazımiye ilçesinde Kayalı Tepe mevkisi 1 Mart 2016 tarihine kadar Bakanlar Kurulu Kararıyla Geçici Askeri Bölge İlan edildiği ve vatandaşların yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklandığı kaydedildi.

Tunceli Valiliği, daha önce de terör saldırıları nedeniyle kent merkezi ve ilçelerdeki bazı yerleri, iki defa geçici olarak "Özel Güvenlik Bölgesi" ilan etmişti.

 

Son Güncelleme: 08.09.2015 18:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.