23 Ocak 2016 Cumartesi 13:58
Tunceli'de H1n1 Virüsü Tespit Edildi

  Tunceli'de 4 kişide H1N1 virüsü tespit edildi.

Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 22 Ocak'ta Tunceli Devlet Hastanesi'ne 13 kişinin yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrıları, burun akıntısı, ishal ve bulantı-kusma şikayetiyle başvurduğu belirtildi.

Hastalardan alınan örneklerin tahlil için Erzurum Halk Sağlığı Bölge Laboratuvarına gönderildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gönderilen numunelerden şu ana kadar 4 hastamızda Tip A (H1N1) tespit edilmiştir. Sonuçları pozitif gelen hastalarımızdan 3'ü şifa ile taburcu edilmiş, 1 hastamızın ise tedavisi Tunceli Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Vaka sayıları mevsimsel koşullara uygun şekilde seyretmektedir. Olağanüstü bir durum söz konusu değildir."

Son Güncelleme: 23.01.2016 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.