07 Aralık 2015 Pazartesi 19:27
Tunceli'de hayvancılığı geliştirme

Çemişgezek ilçesinde faaliyet gösteren Yenimahalle Tarımsal Kalkınma Kooperatifi hayata geçirdiği projeyle 30 aileye 180 baş damızlık gebe düve alacağını bildirdi.

Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya,  Tunceli'de tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve üretimin artırılması için çeşitli projeler hayata geçirdiklerini, bu kapsamda yıl içinde Çemişgezek ilçesinde 300 baş damızlık gebe düve projesi yaptıklarını anımsattı.

İlçede 180 baş hayvanlık yeni Yenimahalle Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleriyle yeni bir projenin hayata geçirildiğini ifade eden Kaya, şunları kaydetti: 

"Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi kapsamında bakanlığımızca 180 baş ithal gebe düve alımı için tahsis ettiği ilk yıl geri ödemesiz ve yüzde 3 faizli, 7 yıl vadeli toplam 1 milyon 530 bin liralık kredi kullanımı için kooperatif ortaklarıyla borçlandırma sözleşmelerini imzaladık. Yapılan borçlandırma sonrası 180 baş damızlık simental ırkı gebe düve alımı için ithalatıçı yüklenici firma ile kooperatif proje ortakları arasında doğrudan temin sözleşmeleri imzaladı. Aralık ayı sonuna kadar gebe düvelerin teslim edilmesi planlanıyor."

Son Güncelleme: 07.12.2015 19:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.