14 Mart 2016 Pazartesi 13:43
Tunceli'de İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

 Tunceli'de, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından milli marş olarak kabulünün yıl dönümü dolayısıyla İl Kültür ve turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda etkinlik düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, tarih öğretmeni Hakan Yazar, İstiklal Marşı'nın sadece devleti ve milleti temsil eden bir şiir ve müzik eseri olmadığını, savaş şartlarında yazılmış bir destan olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Ülkemizin önde gelen şairlerinden biri olan İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy, aynı zamanda sanatını ve hayatını milletimizin var olma, varlığını devam ettirme ve milletler arasındaki hak ettiği yeri alma mücadelesine adamış, İstiklal Madalyası olan, üstün ahlak sahibi bir milli mücadele savaşçısı ve milli mücadelenin kalbi olan 1. Meclis'te Burdur Milletvekilidir. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük çoğunluğu Milli Mücadele gazilerinin oluşturduğu 1. Meclis'in üyeleri tarafından seçilen ve Türk edebiyatının en güzel destanlarından biri olan İstiklal Marşımızın şiir olarak gücü ve etkisi, şairin yetenek ve birikimi kadar böyle bir dönemde yazılmasından, böyle bir yaşanmışlıktan kaynaklanmaktadır. Bu yüzden bugünkü Türkiye'nin temelinde, ortak hafızasında ve duyarlığında İstiklal Marşı önemli be vazgeçilme bir yer tutar. Var olmakla yok olmak arasında bıçak sırtı bir zamanda yazılan ve kabul edilen bu şiir geçmiş, gelecek ve şimdiki zamanı içinde barından ezeli ve ebedi bir sonsuzluk zemininde yükselir. Bundan dolayıdır ki, İstiklal Marşı resmi ve milli bir marş olmanın ötesinde büyük bir anlama sahip tarihi bir milli mutabakat belgesidir. Bu yüzden her zaman yeni, taze ve güzeldir. Bu yüzden bugün de coşkuyla, heyecanla ve gururla okuyoruz."

Öğrencilerin şiirler seslendirdiği programda, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etkinliğe, Tunceli Valisi Osman Kaymak, İl Jandarma Komutan Jandarma Pilot Kurmay Albay Atila Tamer, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek ile kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Son Güncelleme: 14.03.2016 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.