23 Kasım 2015 Pazartesi 22:27
Tunceli'de izinsiz avlanma yasağı

Tunceli'de, kaçak avcılığın önlenmesine ilişkin yapılan denetimde ele geçirilen ve avlanması yasak "çengel boynuzlu dağ keçisine" ait olduğu değerlendirilen 20 kilogram ete ilişkin TÜBİTAK'tan istenen rapor doğrultusunda, 4 kişiye 19 bin 971 lira para cezası uygulandı. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, 2 Kasım tarihinde yapılan bir ihbar üzerine Pülümür ilçesine bağlı Kırkmeşe köyü bölgesinde jandarma ekiplerinin de desteğiyle yaptıkları denetimde ele geçirilen 20 kilogram ete ilişkin TÜBİTAK'tan istenen raporun geldiğini belirtti. 

TÜBİTAK'tan gelen raporun, bir araç içinde ele geçirilen etin, avlanması yasak olan "çengel boynuzlu dağ keçisine" ait olduğunu doğruladığını dile getiren Gürsönmez, "Rapor doğrultusunda araçta bulunan 4 şahısın her birine bin 243 lira ve 4 şahısın ortak ödeyeceği 15 bin lira tazminat olmak üzere toplam 19 bin 972 lira ceza uyguladık" dedi. 

Görsönmez, ihbarı yaparak doğal yaşamın korunmasına destek sunan vatandaşlar ile kendilerine destek veren jandarma ve TÜBİTAK personeline teşekkür etti.

Pülümür ilçesine bağlı Kırkmeşe köyünden, "bölgede kaçak avcılık yapanlar olduğu" yönünde gelen ihbar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi personelinin, jandarma desteğiyle bölgede yaptığı denetimde, bir araç içinde 2 av tüfeği ile avlanması yasak olan "çengel boynuzlu dağ keçisine" ait olduğu değerlendirilen 20 kilogram et ele geçirilmişti. 

Son Güncelleme: 24.11.2015 08:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.