03 Mart 2016 Perşembe 17:08
Tunceli'de Kkka Eğitimi

Tunceli'de sağlık çalışanlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında eğitim verildiği bildirildi.

Tunceli Halk Sağlığı Müdürülüğünden yapılan açıklamada, KKKA hastalığının, bahar ve yaz aylarında, başlıca kene tutması veya keneyle temas sonucunda bulaşan önemli bir hastalık olduğu belirtildi.

Hastalığın aşısının ve etkin bir tedavisinin olmaması sebebiyle eğitim ve korunmanın, hastalığın kontrolünde önemli bir yaklaşım olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu sebeple il ve ilçelerdeki sağlık çalışanlarına yönelik eğitici KKKA hastalığı hakkında Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Doktor Gürkan Bektaş, Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Gülnaz Ulusoy ve Ebe Seher Altan Uzun tarafından eğitim verildi. Eğitimi tamamlayan sağlık çalışanları görev yaptıkları il ve ilçelerdeki tüm sağlık çalışanlarına eğitim verecektir."

Son Güncelleme: 04.03.2016 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.