07 Mart 2016 Pazartesi 15:58
Tunceli'de 'Kömür Atıklarının Temizlenmesi' Kararı

Tunceli Valiliği, il merkezinde kömür satışı yapan işletmeler ile bina önlerinde istiflenen kömürlerden kaynaklanan kirliliğin, sorumlularınca temizlenmesi kararı alındığı, uymayanlara idari para cezası verileceği bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, il sınırları içerisinde kamu düzenin sağlanması amacıyla çevrede, sokaklarda veya bina aralarında istiflenmiş ya da dağınık vaziyette bulunan kömür atıklarının belediye, işletmeler ve bina yönetimleri tarafından temizlenmesi yönünde karar alındığı ve bu kararın ilgilileri tebliğ edildiği belirtildi.

İlgili kurum, işletme ve bina yönetimlerinin 15 gün içinde alınan kararın gereğini yapmakla mükellef olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kararların uygulanmamasına ve yerine getirilmemesine aykırı davrananlara tatbik ve icrasına muhalefet eden ve zorluk çıkaranlar veya uymayanlar hakkında fiilleri ayrı bir suç teşkil etmiyorsa 2872 Sayılı Çevre Kanunda verilecek idari cezalara ilişkin tebliği, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 66. maddesi ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanun'unun 32. maddesi uyarınca 'emre aykırı davranış' suçundan idari para cezası uygulanacaktır."

Son Güncelleme: 07.03.2016 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.