01 Şubat 2016 Pazartesi 17:38
Tunceli'de Koruma Altına Alınan Puhu Kuşu

 Tunceli'de vatandaşlarca uçamayacak halde bulunan ve koruma altına alınan puhu kuşu, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

Tunceli'de 8 Ocak'ta vatandaşlar tarafından Alibaba Mahallesi'nde bulunan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alınan puhu kuşunun tedavisi tamamlandı. Yeniden uçabilen puhu kuşu, doğal ortamına salındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli bölgesinde nadir görülen kuşlardan puhunun, kendilerine teslim edildiğinde bitkin ve uçamaz halde olduğunu belirtti.

Kuşun tedavisinin ardından sağlığına kavuştuğunu ifade eden Gürsönmez, "Ekiplerimiz, kuşu koruma altına alıp tedavisiyle yakından ilgilendi. İyice iyileştiğine kanaat getirdiğimiz için bugün doğal ortamına geri bıraktık" dedi.

Son Güncelleme: 01.02.2016 21:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.