13 Mayıs 2016 Cuma 17:58
Tunceli'de Öğrencilere Kuru Üzüm Dağıtıldı

Tunceli'de, öğrencilere kuru meyve tüketimi kazandırılması amacıyla kuru üzüm dağıtımı yapıldı.

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürütüğü "Okullarda Kuru Üzüm Dağıtım Programı" kapsamında kuru üzümlerin paketler halinde öğrencilere ikram edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Okul Sağlığı Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması için yeterli ve dengeli beslenmelerine, sağlıklı büyüme ve gelişmelerine katkı sağlamak için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üzüm tüketimi ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde çalışmalar yapılmıştır. Toplamda 4 hafta, her hafta Perşembe günü dağıtılmak üzere 25 gramlık kuru üzüm paketleri Tunceli’de dağıtıma başlanmıştır. İlimizde ilkokul, anaokulu olmak üzere 41 okulda 4 bin 51 öğrenciye kuru üzümü dağıtımı yapılmıştır."

Son Güncelleme: 14.05.2016 17:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.