03 Ağustos 2015 Pazartesi 12:38
Tunceli'de 'özel güvenlik bölgesi'

Tunceli Valiliği, son zamanlarda yaşanan terör saldırıları nedeniyle kent merkezi ve ilçelerdeki bazı yerlerin, 4-19 Ağustos'ta geçici olarak "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Tunceli sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yaptığı terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır" ifadelerine yer verildi.

Bu eylemler sonucunda vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı belirtilen açıklamada, günlük hayatı olumsuz etkilenen vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığı kaydedildi.

Açıklamada, Tunceli Valiliğinin, öncelikle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ile güven ortamının sürdürülmesi, devlet ile milletin her türlü terörist tehdidi ve saldırısından korunması amacıyla bölgesinde emniyet ve asayişin temini için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri aldığı vurgulandı.

Bu kapsamda 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince kent merkezinde Kutu, Bali ve Laç dereleri ile Hozmerik, Kurutlu, Gözlek-Sepertek, Mezarlık bölgeleri, Ovacık ilçesinde Karadere, Sal Deresi/Piskik Taşı Tepe, Çemişgezek ve Hozat ilçeleri sınırlarındaki Aliboğazı, Hozat'ta Kinzir Ormanları, Nazımiye ilçesinde Dokuzkayalar, Kayalı Tepe, Mazgirt ilçesinde de Şişik Ormanları'nın 4-19 Ağustos'ta "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirilen açıklamada, vatandaşların bu bölgelere girmesinin yasaklandığı ifade edildi.

Son Güncelleme: 03.08.2015 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.