13 Mart 2016 Pazar 13:33
Tunceli'de Resme Tutkusunu Keşfetti, 30'unda Ygs'ye Girdi

Tunceli'de boş vakitlerini değerlendirmek için Aile Destek Merkezi'nde açılan resim kursuna katılan 30 yaşındaki ev kadını Canan Yıldız Gök, hobisini mesleğe dönüştürme hedefiyle YGS'ye girdi.

Evli ve bir çocuk annesi Gök, Tunceli Valiliği Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan kurslara katıldı. Çocukken sevdiği resim çizmeyi buradaki kurs sayesinde geliştiren Gök, boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla başladığı bu işi hobilikten çıkartıp meslek olarak sürdürmeye karar verdi.

Bu azmiyle takdir toplayan Gök, güzel sanatlar fakültesine girmeyi hedefliyor.

Bu hedef doğrultusunda boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı kursta şimdi özel yetenek sınavlarına hazırlanan Gök, bunun için de bugün yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ter döktü.

Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resme ilgisinin çocukluk yıllarına dayandığını ama hiçbir zaman bunu bir meslek olarak yapabileceğini düşünmediğini ifade etti.

Aile Destek Merkezi'nde açılan kursla kendisini yeniden keşfettiğini ve güzel sanatlar fakültesine gitmeyi ve sonrasında formasyon alarak resim öğretmeni olmayı istediğini dile getiren Gök, şunları söyledi:

"Resmi daha önceden seviyordum ama bir hedef olarak görmüyordum. Sonra 3,5 aydır devam ettiğim resim kursunda 'Neden kendime bir hedef koymuyorum' dedim. Zaten resmi seviyorum, resim öğretmenliği de yapabilirim diye düşündüm. Bu hedefimde de herkes beni destekliyor. Eşim de dahil, 'Önemli olan senin isteklerin ve başarın' diyorlar. Başarabilir miyim bilmiyorum ama en azından bir adım atacağım."

- Kurs eğitmeninden destek

Tunceli Valiliği Aile Destek Merkezi'nde resim eğitmenliği yapan Özgür Gültekin de Gök ile örtüşen hikayeleriyle ona en büyük desteği veriyor.

Kendisinin de 29 yaşındayken güzel sanatlar fakültesini kazandığını belirten Gültekin, "Ben yaptım o da yapabilir. Canan Hanım çok yetenekli. Kurs sayesinde bu yeteneğini ortaya çıkardı. Bir resimde görmesi gereken her şeyi görüyor. Başaracağına inanıyorum" dedi.

Son Güncelleme: 13.03.2016 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.