31 Mayıs 2016 Salı 13:58
Tunceli'de Üreticiler Balık Hasatına Başladı

Tunceli'de Keban Baraj gölünde balık üretimi yapan üreticilerin balık hasatına başladığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de su ürünleri yetiştiricilik tesislerinin büyük çoğunluğunun, Keban Baraj Gölü Çemişgezek, Pertek sahası ve Mazgirt sahasında faaliyet gösterdiğini belirtti.

Tunceli'nin su kaynaklarıyla balık üretimi için önemli bir potansiyeli olduğuna vurgulayan Kaya, "Tunceli baraj gölleri ve akarsu potansiyelini önemli bir balık üretim merkezinde dönüşmesi için desteklemelerimiz ve yönlendirmelerimize devam ediyor. Bu çabamız ve üreticilerimizin azmi ve isteği ile ilimiz önemli bir üretim merkezine dönüşmeye başladı. Son yıllarda üreticilerimizin artan balık üretimi önemli bir ekonomik döngü oluşturmaya başladı. Bu üretim beraberinde kadınlarında yer aldığı istihdamı da beraberinde getirdi." dedi.

Üreticiler tarafından sonbahar döneminde tesislere bırakılan yavru balıkların hasat edilmeye başlandığını belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Keban Baraj Gölünde, Pertek, Çemişgezek ve Mazgirt sahalarında üreticilerimiz, balık hasatına başlamış olması mutluluk verici. Hasat edilen balıklar, yöre halkımızın ve civar illerde satışı yapılmaktadır. Son yıllarda yöremizin zor şartlarında üretim yapan su ürünleri sektörünün sorunlarını çözümü için müdürlük olarak personelimiz özveriyle ve mesai mefhumu gözetmeden çalışıyor. Üreticilerimize özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum ve sezonun bol kazançlı geçmesini diliyorum."

Son Güncelleme: 03.06.2016 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.