07 Eylül 2015 Pazartesi 14:54
Tunceli'deki polis merkezine silahlı saldırı

Tunceli'de polis merkezine terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ayten Günhan'ın cenazesi, toprağa verildi.

Günhan için Tunceli Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine, HDP Tunceli milletvekilleri Alican Önlü ve Edibe Şahin, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Milletvekili Şahin, törende yaptığı konuşmada, kadınlar olarak savaşa karşı olduklarını, Ayten Günhan'ın da bunu olay anında "hayır" diyerek haykırdığını dile getirerek, "Bu sesi çoğaltacağız ve büyüteceğiz. Bu savaşın aslında bir kardeş savaşı olduğunu özünde bir kimlik, bir inanç, bir dile karşı açılan bir savaş olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Onun için buna 'hayır' diyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Günhan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından merkeze bağlı İsmet Önünü Mahallesi Milli Küme Evleri mevkisindeki mezarlıkta toprağa verildi.  

 Bu arada, cenaze nedeniyle kentte esnaf kepenk kapattı. 

Son Güncelleme: 07.09.2015 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.