04 Kasım 2016 Cuma 15:22
Tunceli'deki Teröristlere Yönelik Hava Harekatında 15 terörist etkisiz hale getirildi

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde düzenlenen 2 ayrı hava harekatında 15 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından teröristlere yönelik operasyonun sürdüğü bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün Pülümür İlçesi Kızılmescit Vadisi Çatan Mahallesi ile Uzundere Mahallesi arasında kalan bölgede güvenlik güçlerinin İnsansız Hava Aracı (İHA) ile icra ettikleri keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında bir grup teröristin tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için aynı gün saat 16.30 sıralarında hava harekatı icra edildiği anlatılan açıklamada, 2 adet F-16 savaş uçağı ile terörist grubun tahmini kaçış güzergahlarının bombalanarak bölgenin yoğun ateş altına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, aynı bölgede güvenlik güçlerince devam ettirilen operasyonda kalabalık bir başka terörist grubun belirlendiği anlatılarak, şu bilgiler aktarıldı.

"Bahse konu bölgede saat 20.00 sıralarında güvenlik güçlerimizce devam eden operasyonlar kapsamında İHA’ların keşif/gözetleme faaliyeti esnasında kalabalık bir terörist grubu daha tespit edilmiştir. Terörist grubu etkisiz hale getirmek için ikinci kez hava harekatı düzenlenmiş, bölge F-16 uçaklarla bombalanarak, Kobra helikopterler ile yoğun ateş altına alınmıştır. Bölgede devam eden operasyonlarda 15 kişilik terörist grubun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla bölgede operasyona devam edilmektedir.


 

 

Son Güncelleme: 04.11.2016 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.