21 Temmuz 2016 Perşembe 19:53
Tunceli'den Darbe Girişimine Tepki

 FETÖ'nün darbe girişimi, Tuncelili gençler tarafından protesto edildi.

Atatürk Mahallesi Tunceli-Elazığ karayolu üzerinde bulunan ve yöre halkı tarafında kutsal sayılan Hopa Siğenk ziyaretgahında bir araya gelen Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi üyeleri, burada mum yakarak, demokrasi için dua etti.

Bağlama çalınıp duaların edildiği etkinlikte konuşan Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Sözcüsü Ferhat Güven, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Alevi inancına göre önemli bir gün olan perşembe günleri burada mumlar yakılıp dualar edilir. Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi olarak bizler de 'demokrasinin olmadığı yerde karanlık vardır' diyoruz. Ülkemizde demokrasiyi bitirmek isteyenlere karşı kutsal mekanımız Hopa Siğenk'te mum yakarak darbeye karşı demokrasi çağrısında bulunuyoruz." diye konuştu.

Etkinlik, deyişlerin söylenmesiyle son buldu.

Son Güncelleme: 21.07.2016 20:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.