02 Nisan 2016 Cumartesi 21:13
Tuncelili Raftingciler Türkiye'yi Temsil Edecek

Gürcistan'da yapılacak R6 Avrupa Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek Tunceli Munzur Adrenalin Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) rafting kız takımının sporcuları, çalışmalarını Munzur Çayı'nda sürdürüyor.

Munzur Adrenalin Doğa Sporları Kulübü Başkanı Nazım Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011 yılında kurulan kulübün Türkiye'de katıldığı yarışmalarda önemli dereceler aldığını söyledi.

Giresun Çamoluk'ta yapılan Rafting R4 Türkiye Şampiyonası'na 3 takımla katıldıklarını belirten Arslan, yarışmalar sonucunda açık yaş bayanlarda Türkiye şampiyonluğu ve 19 yaş altı bayanlarda ise Türkiye üçüncülüğü elde ettiklerini anımsattı.

MADOSK olarak daha önceden de katıldıkları yarışmalarda çeşitli dereceler aldıklarını anlatan Arslan, "Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yapılan yarışmalarda aldığımız derecelerimiz, kupalarımız var ancak Türkiye şampiyonluğu bizim için büyük bir başarı oldu. Bununla birlikte mayıs ayında Gürcistan'da yapılacak olan R6 Avrupa Kupası'nda Türkiye'yi temsilen 19 yaş altı gurubunda yine biz Munzur Adrenalin Doğa Sporlar Kulübü olarak yarışacağız." dedi.

 

- Vali bize inandı

 

Kulüp olarak rafting çalışmalarına çok kısıtlı imkanlarla başladıklarını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Çok zor şartlarda çalışmaya başladık. İlk başladığımız yıllarda botumuz, küreğimiz, kaskımız, yeleğimiz hiçbir şeyimiz yoktu. Malzemeler konusunda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Şefik Kara'nın büyük katkıları oldu. Sayın Valimize de teşekkür ediyoruz bize destekleri oldu ve her şeyden önce inandılar. Bu başarıyı yakalamamızda olmazsa olmazlardan ikisi malzeme ve antrenmandı. Antrenmanlarda büyük sıkıntı yaşıyoruz ama çocuklarım oldukça özveriyle geliyorlar. Hafta sonları çalışma şansı buluyoruz, sonuçta bütün kızlarım öğrenci."

Sporcularının rafting sporunu çok sevdiğini ve özveriyle antrenman yaptığını belirten Arslan, "Her ne kadar elimizde malzememiz varmış gibi görünse de aslında en büyük sıkıntıyı malzemeden yana yaşıyoruz. Çünkü gerek Türkiye Şampiyonası'nda gerekse katılacağımız Avrupa şampiyonalarında rakiplerimizin botları 40-60 kilogram arasındayken bizim botlarımız 70-80 kilogram civarında. Tabii bu botlar önemli bir dezavantaj oluyor bizler için. Bizlerin kürekleri 1 kilo 250 gram ama rakiplerimizin kürekleri 600-700 gram. Rakiplerimizin kullandığı uluslararası standartlardaki malzemeler fakat bizim o malzemelere erişebilme imkanımız maddi olarak hiç yok gibi bir şey. Kulüp olarak her türden yardıma açığız. Gürcistan dönüşünde bir şeylerin değişebileceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Raftingcilere seslenen Arslan, "Çok güzel bir parkurumuz var. Mutlaka Munzur'da rafting yapmayı herkes denemeli." ifadelerini kullandı.

Rafting yapmayı herkese önerdiğini kaydeden MADOSK sporcularından Elif Zilan Aytaç, herkesin raftingin heyecanını tatması gerektiğini belirtti.

Sporculardan Gülbahar Erdoğan ise, "Hocalarımızın desteğinden dolayı yapabileceğimize inanıyoruz. Sadece cumartesi ve pazar antrenman yapabiliyoruz ama bu sayede büyük bir başarı gösterdik ve mili takıma seçildik. Ülkeyi temsil etmek güzel. Çoğumuz son sınıf spor lisesi öğrencisiyiz ve beden eğitimi öğretmenliğini okumayı planlıyoruz. İnşallah olur." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 03.04.2016 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.