11 Nisan 2016 Pazartesi 16:08
Tunceli'ye Kanser Taramalarından Ödül Aldı

Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü, 2015'te yaptığı kanser taramalarından ötürü ödül aldı.

Tunceli Halk Sağlığı Müdürü Doktor Musa Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlük olarak vatandaşların sağlığını korunmak için tüm personelin özveriyle çalıştığını söyledi.

2014'te de rahim kanseri taramalarında gösterilen başarılı performans nedeniyle ödül aldıklarını anımsatan Şahin, şunları söyledi:

"6-8 Nisan Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara'da düzenlenen Ulusal Kanser Haftası Sempozyumda 2015 yılında Toplum Tabanlı Kolorektal Kanser Taramalarında hedef nüfus 70 binin altında olan iller arasında, Tunceli başarılı çalışmalarından ötürü Türkiye 1.'si olarak ödüle layık görüldü. Bu ödül personelimizin özverili çalışmalarıyla alındı. Ödülün alınmasında emeği geçen aile hekimlerine, aile sağlığı elemanlarına, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) personeline, Toplum Sağlığı Merkezi personelimize, müdürlük personeline ve sağlığını düşünerek taramalarını düzenli yaptıran halkımıza teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyoruz."

Kanser hastalığının erken teşhisle tedavi şansının yüksek olduğunu ifade eden Şahin, vatandaşların düzenli olarak ilgili merkezlere uğrayarak kanser konusunda tarama yaptırmalarının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 11.04.2016 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.