13 Mayıs 2016 Cuma 12:03
Türkiye'nin İlk Yeşil Tahvili Tskb'den

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), yedi bankanın koordinatörlüğünde 300 milyon dolarlık, 5 yıl vadeli Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil (Green/Sustainable Bonds) ihracını gerçekleştirdi.

TSKB'den yapılan açıklamaya göre, tahvil ihracı uluslararası piyasalarda 317 kurumsal yatırımcıdan yaklaşık 4 milyar dolar tutarında talep gördü. Böylece planlanan tutarın 13 katından fazla talep alındı. Tahvil ihracına olan talebin yüzde 44’ü İngiltere’den, yüzde 39’u Kıta Avrupası’ndan, yüzde 9’u ABD off-shore fonlarından, yüzde 8’i ise Asya ve Orta Doğu’dan geldi.

Türkiye’nin ilk Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil ihracından sağlanan fonla, iklim değişikliğine çözüm üreten yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği yatırımları ile toplumsal faydaya yönelik sağlık ve eğitim gibi alanlardaki projeler desteklenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Suat İnce, "Sürdürülebilir bankacılık alanında öncü uygulamalarımızla geleceği koruyarak üretmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil ihracı ile sürdürülebilirlik alanında yeni bir ilke imza atarken, geleceğe yatırım yapmanın gururunu yaşıyoruz. Uluslararası piyasalardan büyük talep gören bu ihraç ile hem yeşil projelere hem de toplumsal faydaya dönük yatırımlara ilave destek sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

 

Son Güncelleme: 14.05.2016 17:33
Anahtar Kelimeler:
TSKB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.