18 Mart 2016 Cuma 16:58
Vali Kaymak'tan Nevruz Mesajı

Tunceli Valisi Osman Kaymak, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Nevruz Bayramı'nın yeni bir yılın başladığını, bolluk ve bereketin simgesi, baharın gelişini ve doğanın uyanışını simgelediğini belirten Vali Kaymak, Nevruz'un, Orta Asya'dan Balkanlara, Ortadoğu'dan Anadolu'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada binlerce yıldır kutlandığını hatırlattı.

Vali Kaymak, mesajında şunları ifade etti:

"Farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanlarımızın, çok eski tarihlerden bu güne baharın gelişi olan Nevruz'u aynı tarihler arasında geleneksel bir bayram havası içinde kutlamakta olmaları anlamlı ortak paydalarımızdandır.

Nevruz huzur içinde, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatır. Gelecek aydınlık günlerimizi mutlulukla, huzurla geçirebilmemiz için şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan, tüm güzellik ve cömertliğiyle bizleri bağrında barındıran, bu cennet vatanda, tam bir uyum içinde yaşamamız ve bu cennet vatanı sevgi ve özenle korumamız gerekmektedir.

Etnik Kökeni, dini, dili ve siyasi görüşü ne olursa olsun, barışın başta Ülkemiz olmak üzere tüm dünyada egemen olmasını diliyorum, Tüm vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek bir Nevruz geçirmesini temenni ediyorum.

Bu duygularla; Yeni bir yaşam ve güzel günlerin habercisi Nevruz'un, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle, tüm halkımızın Nevruz'unu kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

Son Güncelleme: 18.03.2016 18:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.