14 Nisan 2014 Pazartesi 18:54
Tutaklı Öğrenciler İlk kez deniz gördüler

Tutak İlçe Emniyet Amirliği SODES kapsamında 25 öğrenciyi Çanakkale’ye götürdü. İlk defa denizle tanışan çocuklar Kurtuluş Savaşının yaşandığı yerleri gezdi.

 

T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ‘’Haydi Gençler Badminton Oynayalım’’ projesi kapsamında gençlerin spor yapmalarına imkan sağlamak, sosyal hayata dahil etmek amacıyla 13- 18 yaşları arasında 10 kız, 15 erkek olmak üzere toplam 25 öğrenci, faydalandı.

 

Yürütücülüğünün Tutak İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Ersin CAN ve Koordinatörlüğünün Polis Memuru Aydın SELVİ tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında gençler Çanakkale gezisinin yanısıra Doğubayazıt İlçesini de gezdi.

 

Proje dahilindeki tüm öğrencilerin katıldığı bu iki gezide gençlere Ağrı Dağı, Doğubayazıt ilçesi, İshakpaşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi ve Meteor Çukuru ile Çanakkale ili, Aynalı Çarşı, Truva Antik Şehri ve Çanakkale Şehitliği alanında uzman rehberler eşliğinde tanıtılmıştır.

 

Yolculuğun havayolu ile yapıldığı ve Çanakkale Boğazından feribot ile geçildiği Çanakkale Şehitliği gezisi, hayatlarında ilk defa uçak ve gemi yolculuğu yapan öğrencilerin heyecanı ve sevinci gözlerinden okunuyordu. Çanakkale Terörle Mücadele Polisi Ali Söztaş’ın rehberliğinde yaşanan Kurtuluş Savaşındaki anıları dinleyen çocuklar zaman zaman gözyaşlarına boğuldu.

 

Temmuz ayında bitmesi planlanan proje kapsamında, çocuklara Tutak Kapalı Spor Salonunda haftada 3 gün olarak verilmekte olan badminton eğitimini Antrenör Polis Memuru Osman KÖKSAL ile Beden Eğitimi Öğretmeni Gamze ARPA vermekte.

 

Hem vücut hem beyin sağlığına hitap eden proje kapsamında Ağrı ilinde yapılan Okullar Arası Badminton Turnuvalarında projeye katılan öğrenciler, almış oldukları badminton eğitimi sayesinde çeşitli dereceler elde etmişlerdir.





Son Güncelleme: 13.11.2016 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.