04 Aralık 2018 Salı 14:16
Tutak Hakkında Her Şey      

Ağrı ilimizin ilçeleri arasında yer alan Tutak Haberleri internet sitemiz sayesinde kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili sürekli olarak internet sitemizden bilgi alabilirsiniz.

İnternetin kullanımının bu denli artış göstermesi ile birlikte tüm insanların anlık olarak bilgi alabilecekleri ve haberleri okuyabilecekleri bir mecra oluşmuştur. Türkiye’nin illeri arasında yer alan Ağrı haberleri ile ilgili olarak siz de internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Bölgenin geçim kaynakları, ekonomik yapısı, turistik mekanları, tarım ve hayvancılık faaliyetleri gibi birçok konuda hizmet veren internet sitemiz sayesinde sürekli olarak güncel bilgilere sahip olabileceksiniz. Bu şekilde sürekli olarak güncel kalarak gelecek haberleri de okuyabileceksiniz. Ağrı ilçesi olan Tutak Haber de internet sitemizden mutlaka takip etmeniz gerekenlerden birisidir.

Tutak Coğrafi Özellikleri

Tutak, Doğu Anadolu Bölgesinin yukarı Murat bölümünde yer alan Ağrı ilimizin bir ilçesidir. Osmanlı döneminde Van eyaletine bağlı iken Cumhuriyet kurulması ile birlikte Ağrı’ya bağlanmıştır. Deniz seviyesinden 1.535 metre yükseklikte bulan Tutak aynı zamanda 1.562 kilometre karelik bir alan üzerine kurulmuştur. Yüksekte bulunmasından dolayı yaylacılık faaliyetleri kolaylıkla yapılabilirken eğimli ve engebeli bir arazi yapısına sahiptir. Karasal iklimin hüküm sürdüğü bölgede yazlar sıcak ve kurak geçerken kışlar da soğuk ve kar yağışlı olarak geçmektedir. Fırat nehrinin en önemli kollarından birisi olan Murat ırmağı da ilçe merkezinden geçmektedir. Bölgenin eğimli ve yüksek olmasından dolayı ormanlık alanları bulunmamaktadır. Aynı zamanda henüz bilimsel çalışmaların yapılmamış olmasından dolayı yer altı kaynakları konusunda da fazla bilgi yoktur. İlçeye bağlı olarak 80 adet köy ve 19 mezra bulunmaktadır.

Tutak Ekonomisi

Tutak ekonomisini ayakta tutan temel faaliyetler tarım, hayvancılık ve ticari faaliyetlerdir. Bölgede 2 adet ekmek fabrikası, 3 un değirmeni ve 2 adet de briket atölyesi bulunmaktadır. Bölgede yapılan tarımsal faaliyetler genellikle hayvancılığı destekler niteliktedir.

Ağrı ve ilçeleri hakkında güncel bilgi ve haberlerin bulunduğu internet sitemiz sayesinde siz de bilgisiz kalmayacaksınız. Tutak Haber Gazetesi internet sitemizle siz de Tutak hakkındaki her şeye zamanında ulaşabileceksiniz.

Son Güncelleme: 04.12.2018 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.