14 Mart 2015 Cumartesi 18:27
14 Mart Tıp Bayramı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'de sağlık hizmetini sürdüren profesyonellerin çalışma koşullarında ve özlük haklarında köklü iyileştirmelerin acilen yapılması gerektiğini bildirdi.

Ağbaba, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının sürdürdükleri mücadeleyi sonuna kadar desteklediğini belirtti.

Tüm sağlık çalışanları için önemli olan 14 Mart'ın bayram havasında kutlanamadığını ileri süren Ağbaba, "Bir doktora günde 100 hasta düşüyorsa orada sağlık hizmeti yok demektir. Bir doktor kesintisiz 36 saat nöbet tutuyor ise orada hem sağlık hizmetinin varlığından söz edilemez hem de çok ciddi bir insan hakkı ihlali vardır. Diğer sağlık çalışanlarının da ağır koşullarda çalıştıkları göz önünde tutulursa Türkiye'de sağlık hizmetini sürdüren profesyonellerin çalışma koşullarında ve özlük haklarında köklü iyileştirmelerin acilen yapılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete de değinen Ağbaba, "Polikliniklerde, acillerde, ameliyathane kapılarında veya ambulansların başında dövülen, hakarete, uğrayan, yaralanan ve hatta öldürülen sağlık çalışanlarının karşı karşıya bırakıldığı şiddetin sorumlusu, AKP’nin sürdürdüğü politikalardır" iddiasında bulundu.

Son Güncelleme: 14.03.2015 18:27
Anahtar Kelimeler:
14 Mart Tıp Bayramı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.