16 Temmuz 2017 Pazar 16:48
15 Temmuz'da Nöbetler Tutuldu

 Van'ın ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla demokrasi nöbeti tutuldu.

Başkale ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında hükümet konağı önünde anma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, tüm Başkale halkını demokrasiye sahip çıkmaya davet etti.

Öztürk, "15 Temmuz gecesi asra bedel diyebileceğimiz bir geceydi. Türk milleti Çanakkale, milli mücadele ruhuyla askerimizin, polisimizin üniformasını çalan hainlere karşı büyük bir mücadele verdi. Şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi büyük bir saygıyla anıyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından program, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Başkale Kaymakamlığı ve Başkale Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerle devam etti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sela okunmasının ardından program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının izlenmesi, sabah namazının kılınması ve duaların edilmesiyle son buldu.

Programa, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tefik Abaşlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Engin Kahraman, Komando Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Engin Hatipoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Himmet Polat, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

- Erciş

Erciş ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" yapıldı.

Erciş Belediyesine ait iş makineleri Türk bayraklarıyla gösteri sunarken, her saat başı camilerden de selalar okundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit olan özel harekat polisi Halil Hamuryen'in kardeşleriyle sahneye çıktı.

Burada konuşmasını yapan Yaşar, öncelikle etkinliğe katılan ilçe halkına teşekkürlerini iletti.

Yaşar, "15 Temmuz destanının Erciş temsilcisi, canımız, kanımız, kardeşimiz Halil Hamuryen'in kardeşlerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Onlar da bize haklarını helal etsinler. Onlara karşı görevlerimizde bir kusur işlediysek haklarını helal etsinler. Bilsinler ki Halil Hamuryen daima Erciş halkının ve bizim kalbimizde, okullarımızda, caddelerimizde, sokaklarımızda yaşayacaktır."

Etkinlik, mehter takımının gösterisi, sela okunması, sabah namazının kılınması ve duaların edilmesiyle son buldu.

Son Güncelleme: 16.07.2017 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.