02 Aralık 2016 Cuma 17:29
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Doğru

Elazığ Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla programı düzenledi.

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ekibi zihinsel engelli çocuklara konser verdi. ZİÇEV Müdürü Mehmet Gülaç, yaptığı konuşmada, ailelerle birlikte engelli çocukları eğlendirmek istediklerini söyledi.

Toplumun yüzde 11 civarında engelli olduğunu dile getiren Gülaç, ''Biz de zihinsel engellilerle ilgili bir vakıf olarak zihinsel engellilere hitap eden bir rehabilitasyon merkeziyiz. Bu çocuklara hizmet etmek bir ibadet gibidir.'' dedi.

Türkiye genelinde 14 şubede 3 bin engellinin olduğunu ifade eden Gülaç, ''Zihinsel engellileri yıllar önce hiç kimse tanımazken, evlerinde barındırılıp topluma çıkarılmazken bugün biz çocuklarımıza sosyal çalışmalar düzenliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Programa katılan engelli çocuklar ise müzik eşliğinde oyunlar oynayıp dans ettiler.

Son Güncelleme: 02.12.2016 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.