13 Mart 2015 Cuma 19:47
4,5 aydır her yerde arandı, evinden 50 metre uzakta bulundu

VAN (AA) - Gürpınar ilçesine bağlı Kırkgeçit Mahallesi'nde 4,5 ay önce evinin önünde oynarken kaybolan ve bulunması için, tüm imkanlar seferber edilerek, insansız hava araçları ve helikopterlerin desteğiyle bir haftada 50 kilometrekarelik alan taranmasına rağmen, 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın cansız bedeninin evinin 50 metre yakınındaki bataklıktan çıktı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 29 Ekim 2014'te evinin önünden öğle saatlerinde kaybolan Nehir'in ailesi, her yeri aramasına rağmen kızlarını bulamaması üzerine jandarma ekiplerinden yardım istedi. Jandarma ekiplerinin yaptığı aramaların da sonuçsuz kalması nedeniyle mahalleye takviye ekipler geldi.

Olayın ardından mahalleye gelerek arama kurtarma ekiplerinden bilgi alan Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz, Kırkgeçit Ortaokulu'nda kriz masası oluşturdu.

İlk etapta 50 kişilik jandarma, 60 kişilik geçici köy koruyucusu, 15 kişilik Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı'na bağlı arama kurtarma timi, mahalle sakinlerinin atlı desteğiyle yürütülen arama ve kurtarma çalışmalarında özel eğitimli 6 köpekten de yararlanıldı.

- Aramaların ikinci gününde ayakkabıları bulunmuştu

İl Jandarma Komutanlığı, AFAD ve UMKE ile köy korucuları ve mahalleliden oluşan 500 kişinin katılımı ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na ait helikopter desteğiyle yürütülen arama çalışmalarının ikinci gününde Nehir'in ayakkabıları evinden 300 metre ileride bulundu.

- Kaybolduğu ikinci gün kız kardeşi dünyaya geldi

Nehir'in üzüntüsünü yaşayan anne Hatice Aslan, 31 Ekim 2014'te gece geç saatlerde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bir kızlarını kaybetmenin acısını yaşayan aile, yeni çocuklarının dünyaya gelmesini buruk bir sevinçle karşıladı.

- "Nehir için özel ekip kuruldu"

Dönemin Van Valisi Aydın Nezih Doğan da olayın meydana gelmesinden yaklaşık 3 saat sonra idareye haber verildiğini, zaman kaybedilmeden birimleri görevlendirdiklerini açıklamıştı. Doğan, jandarma, geçici köy korucuları, AFAD, Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin tüm imkanlarıyla arama çalışması başlattığını vurgulayarak, "Nehir'in bulunması için hava aracı ve helikopter görevlendirdik. Çalışmalarda bir çocuğun gidebileceği maksimum mesafeye kadar her yer en az üçer defa arandı. Biz bir yandan da başka bir boyutunun olup olmayacağını değerlendirmek için özel ekip oluşturduk" şeklinde açıklama yapmıştı.

- Bir haftada 50 kilometrekarelik alan tarandı

Nehir'in bulunması için bölgenin zorlu coğrafyasına rağmen çalışmalarını sürdüren ekipler 7 gün içinde 50 kilometrekarelik alanda arama çalışması yaptı. Kar, yağmur ve çamura aldırış etmeden saatlerce Nehir'i bulmaya çalışan ekipler tüm çalışmalarına rağmen bir sonuç alamadı.

Nehir'in kaybolmasının dokuzuncu gününde İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı ekipleri Aslan ailesinin yaşadığı ev ile dedesi Metin Aslan'a ait evde "Çok dalga boylu ışık kaynağı" adlı cihazla tarama yapmış ve bir saat süren çalışma sonucu elde edilen bulgular soruşturma kapsamında delil olarak saklanmıştı.

- Doğum günü onsuz kutlandı

Yürütülen tüm aralamalara rağmen bulunamayan Nehir'in ailesi, 17 Aralık 2014'te kızlarının doğum gününü onsuz kutladı. Nehir'in kaybolmasının ardından 2 gün sonra dünyaya gelen kardeşine de ablasının doğum gününde "Irmak" ismi verildi.

- Güvenlik kamerası görüntüleri umutlandırdı

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde yaşayan bir kişinin, Nehir Aslan'ı gördüğü yönünde ihbarda bulunması üzerine bölgedeki iş yerlerine ait güvenlik kamerası görüntüleri Aslan ailesini umutlandırdı. İhbarın ardından İstanbul'a giden baba Erkan Aslan, kızının fotoğrafıyla İstanbul sokaklarını dolaşarak, kızını bulmaya çalışmış ancak bir sonuç alamadı.

İstanbul'da, Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği'nin (YAKAD) aracılığıyla kızını aramaya devam eden Aslan, buradan da bir sonuç alamayınca Kırkgeçit'teki evine döndü.

Kızının bulanacağı umudunu yitirmeyen Aslan ailesi, bugün aldıkları haberle yıkıldı.

Küçük Nehir'in cesedi, belki de defalarca bakılmasına rağmen evlerinin sadece 50 metre uzağında bir metre derinliğindeki bataklıkta vatandaşlar tarafından bulundu.

Son Güncelleme: 13.03.2015 19:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.