10 Mayıs 2016 Salı 11:47
'7. Bilimsel Teşvik Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Atatürk Üniversitesince (AÜ) düzenlenen ve Erzurumlu eğitimci iş adamı Sıtkı Alp'in isminin verildiği 7. Bilimsel Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu.

Atatürk Üniversitesi tarafından akademisyenlerin makale, atıf, patent ve proje başta olmak üzere 12 alanda yaptıkları çalışmaların değerlendirildiği Bilimsel Teşvik Ödülleri, Nene Hatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, törende yaptığı konuşmada, üniversite olarak bu yıl fahri doktora diplomasını Sıtkı Alp'e tevcih etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Alp'in ülkenin en büyük sorununun eğitim olduğu düşüncesiyle hayatını buna adamış değerli bir iş adamı olduğunu dile getiren Koçak, şöyle konuştu:

"Kendisi ülkemize, Erzurum'a ve üniversitemize de çok değerli katkılar ve hizmetler sunmuştur. Eğitime ve ilme düşkün zekası ile ülkemiz insanına eğitim alanında hizmet etme istek ve iradesi onun en belirgin özelliklerindendir. Eğitim aşığı ve dinç bir aksiyon insanı olan Alp, eğitimden kazandığını yine eğitime harcayan ve bu yönüyle de ülkemizin en bahtiyar şahsiyetlerinden biridir. Bu yıl ki teşvik ödülleri Alp hocamız tarafından finanse edilmiş ve onun adına düzenlenmiştir. Kendisine bu sponsorluğundan ve yarın anahtar teslimi yapılacak olan Organ Nakli Merkezine yaptığı araba bağışından dolayı şükranlarımı sunuyorum."

- Bilimsel büyüme

Koçak, Atatürk Üniversitesi'nin farklı derecelendirme kuruluşlarının yaptığı değerlendirmelerine göre Türkiye'de ilk 10 üniversite arasında, bazı alanlarda ise birinci sırada yer aldığını belirtti.

Üniversite ve akademisyen sayısı ile üniversitelerarası rekabetin hızla arttığı bir ortamda Atatürk Üniversitesi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol şehirlerdeki bazı üniversitelerin dışında Anadolu coğrafyasındaki en başarılı üniversite olmasının oldukça değerli ve anlamlı olduğunu ifade eden Koçak, "Üniversitemiz her geçen yıl daha da büyüyor. Bu büyümede kuşkusuz en önemli ölçümüz bilimsel üretim potansiyelimizdir. Bu yıl üniversitemizde 108 yardımcı doçent, 82 doçent, ve 72 profesör ünvan almış olup, toplam öğretim üyesi sayımız 509 profesör, 324 doçent ve 603 yardımcı doçent olmak üzere bin 436'ya ulaşmıştır." diye konuştu.

- Fahri doktora mutluluğu

Eğtimci iş adamı Sıtkı Alp de zamanında Atatürk Üniversitesi'nde okuma imkanı bulamadığını ama bugün böylesi büyük bir üniversiteden fahri doktora almanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Tanrı ne büyük ki, bugün burada bana bu fahri doktora diploması verildi. Çok mutluyum, çok teşekkür ediyorum. Bu üniversiteyi ne kadar övsem yine de azdır. Eğitimde çok ileri, yayıncılıkta çok başarılı, araştırmada başarılı, daha doğrusu Doğu Anadolu'nun kalbi olan bir üniversite. Bu anlamda üniversitedeki herkesi kutluyorum." dedi.

Konuşmaların ardından AÜ Rektörü Prof. Dr. Koçak, eğitimci iş adamı Alp'e fahri doktora diplomasını vererek, cübbesini giydirdi.

Törende daha sonra çalışmalarıyla ödüle layık görülen akademisyenlere ödülleri verildi.

Programa, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de katıldı.

Son Güncelleme: 12.05.2016 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.