12 Kasım 2016 Cumartesi 17:21
7.Turizm ve Seyahat Fuarında yöresel ürünler tanıtıldı

Van'da düzenlenen "7.Turizm ve Seyahat Fuarı"na katılan 23 ilden 90 firma ve kurum, yöresel ürünlerini tanıttı.

Asya Fuarcılık tarafından Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, İran'dan firmaların da katıldığı organizasyona vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Konukları fuar alanının girişinde halaylarla karşılayan Van Gölü aktivistleri, bin kişiye mangalda pişirilen 500 kilogram inci kefali ile ayran aşını ikram etti. Balık yemek için uzun kuyrukların oluştuğu fuar alanında renkli görüntüler oluştu.

Van Kültür Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, yaptığı açıklamada, fuarın geçen yıllara göre çok hareketli ve güzel geçtiğini söyledi.

Fuarda 23 ilden gelen konukların ürünlerini tanıttığını anlatan Aktuğ, "İstanbul ve İzmir'de düzenlenen iki fuarın ardından Doğu ve Güneydoğu'da yapılan en büyük fuar olarak bir tek Van var. Bu fuarın sahiplenilmesi gerekiyor. Van'a ilk kez gelenler kenti gezdikten sonra kötü imajı kafalarından silip attılar. Van'ı bu anlamda çok beğendiklerini ifade ettiler. Van'a karşı olan kötü imajları değişti." dedi.

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Şube Müdürü Cengiz Keskiner ise daha önce Van'a 2006 yılında geldiğini anımsattı.

Kente gelmeden önce bazı çekinceleri olduğunu dile getiren Keskiner, "Van ile İzmir arasında herhangi bir gelişmişlik farkının olmadığını gördük. Bugün Akdamar Adası ve Van Gölü'nü görme fırsatımız oldu. Van yüksek turizm potansiyeli barındıran bir il. Herkesin burayı görmesini ve bir yere not etmesini isterim." diye konuştu.

Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel de aktivistler olarak Van Gölü'ne aşık bir kitle olduklarına vurguladı. İnci kefalinin dünyada yalnızca Van Gölü'nde yetiştiğine dikkati çeken Özel, bu balığı tanıtmak için fuara katıldıklarını dile getirdi.

Fuarda Van Fotoğrafçılar Derneği (VAFOD) tarafından kentin 1913-1960 yılları arasında çekilmiş fotoğraflarının ve eskiden kullanılan fotoğraf makinelerinin yer aldığı sergi açıldı.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) profesyonel ve amatör aşçıların katıldığı yemek yarışması düzenledi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından açılan stantta katılımcılar yaban hayatı konusunda bilgilendirildi.

Son Güncelleme: 12.11.2016 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.