29 Temmuz 2016 Cuma 02:03
Aa'nın 'Darbe Girişimi' Kitabı, Demokrasi Nöbetindeki Vatandaşlara Dağıtıldı

 Anadolu Ajansının (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Yakutiye Kent Meydanı çevresinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için Yakutiye Kent Meydanı girişinde stant kuruldu. Standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, tüm dünyadan siyasetçilerin darbe girişimine yönelik tepkileri ile Türkiye'ye destek açıklamaları, darbeye direnirken şehit düşenler ve yaralananlar, darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar, 20 Temmuz itibarıyla ortaya çıkan rakamlar, AA'nın fotoğraf ve infografikleriyle tarihi bir belge niteliği taşıyan kitapta yer alıyor.

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansına böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ederek, "Eminim ki güzel şeyler çıkarmıştır. Kronolojik olarak tarihsel şeylere yer vermiştir. Anadolu Ajansını geçmişte olduğu gibi bugün de 15 Temmuzda girişilmiş olan darbedeki dik duruşundan ve milletimizi haberdar etmesinden dolayı kutluyor, teşekkür ediyorum." dedi.

Gençlik İl Müdürlüğünde dağcılık antrenörü olarak çalışan Çetin Bayram da Anadolu Ajansına böyle tarihi bir belge hazırlamasından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Bayram, basının gücünü inkar etmenin büyük hata olacağından ifade ederek, şunları kaydetti:

"Basınımızda Cumhurbaşkanımız kadar dik bir duruş sergiledi. Basınımızın bize gösterdiği gerçek haberler olmasaydı bizler tam anlamıyla bu olaylara vakıf olamaz, sokaklara dökülemezdik ve belki de çok şey kaybedecektik. Şu anda insanlar belki de işkencelerden geçiyordu ama basınımızın burada gösterdiği dik duruş, başta Anadolu Ajansı olmak üzere bizleri olanlar hakkında dakikası dakikasına, saati saatine doğru haberdar ettiniz ve biz demokrasimizi korumak için, vatanımızın birlik bütünlüğünü korumak için sokaklara döküldük. Burada basının rolü kesinlikle inkar edilemez."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 29.07.2016 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.