26 Ağustos 2015 Çarşamba 19:07
AFAD personeline 'Insarag' eğitimi

Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personeline "Insarag" eğitimi verilmeye başlandı.

AFAD Başkanlığı'nın 6-14 Ağustos 2015 tarihlerinde Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde verdiği eğitime, Van Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürü Atilla Uzun ve müdürlük personellerinden Cemal Kurban, Hasan Demirbilek ve İlkcan Dolucan'ın katıldığı bildirildi.

Alınan eğitimin ardından Van AFAD personellerine aktarılması amacıyla Van'da eğitim verilmeye başlandığı kaydedilen açıklamada, teorik ve sahada uygulamalı olarak gerçekleştirecek eğitimler sonunda, tüm kurum personelinin Insarag standartlarına sahip uygulamalar gerçekleştirmesinin amaçlandığı belirtildi.

Insarag'ın, 1985 Meksika ve 1988 Ermenistan depremleriyle faaliyet gösteren, alanında uzman uluslararası arama ve kurtarma ekiplerinin inisiyatiflerinin ardından 1991 yılında oluşturulduğu bildirilen açıklamada, "Insarag'ın amacı, Birleşmiş Milletler çatısı altında faaliyet gösteren afet yöneticileri ile arama ve kurtarma ekiplerinin uluslararası afetlerin zararlarını azaltmak ve müdahale standartlarını oluşturmaktır" denildi.

Son Güncelleme: 26.08.2015 19:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.