05 Şubat 2016 Cuma 10:03
Afgan Khurami Ailesiyle Görüştü

Ağrı'dan kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra donmak üzereyken Erzurum'da hastane önüne bırakılan 9 yaşındaki Afgan çocuk Samir Khurami, Danimarka'da ulaşılan ailesiyle telefonda görüştü.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'nde tedavisi süren Khurami, İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan'ın girişimleri sonucu Danimarka'da bir kampta olduğu tespit edilen babası Cemil ve annesi Raşide Khurami ile telefonda konuştu.

Mutluluğu gözlerinden okunan Khurami, annesi ve babasına, hastanede kendisine iyi bakıldığını söyleyerek merak etmemelerini istedi.

Samir Khurami'nin gönüllü olarak bakıcılığı ve tercümanlığını yapan Hadis Şiva, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesi ve babasının şu anda Danimarka'da sığınmacı kampında olduğunu belirtti.

Annesi ve babasının paraları olmadığı için Samir'i götüremediklerini belirten Şiva, şunları söyledi:

"Şu anda onlar da çok kötü durumda. Merak ediyorlar Samir'in halini ama şimdi annesi sesini duyunca ağladı. Diyor ki, 'siz varsınız çok şükür içim rahat.' Samir de 'beni merak etmeyin, iyiyim burada bana bakıyorlar' dedi. Samir aynı zamanda Kur'an hafızıymış. Annesi öyle dedi. Dedi ki 'benim çocuğum size emanet olsun.' Ailesi 4,5 ay önce kampa gitmiş. Paraları olmadığı için Samir ve kardeşini Afganistan'da bırakmışlar. Şu anda Samir’in büyük kardeşi Afganistan'da. 1 kız ve 4 erkek kardeşler. Ailesi kampta olduğu için buraya gelemiyorlar."

Danimarka'ya gitmek üzere iki kuzeniyle 1 ay önce Afganistan'dan yola çıktığı öğrenilen Khurami, Erzurum'daki kalışları sırasında donma tehlikesi geçirince, kendilerini yasa dışı yollardan yurt dışına çıkaracak kişilerin isteğiyle hastaneye bırakılmış, İl Göç İdaresi yetkililerine ailesinin Danimarka'da olduğunu söylemesi üzerine anne ve babasına ulaşılması için çalışma başlatılmıştı.

Son Güncelleme: 05.02.2016 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.