23 Mart 2015 Pazartesi 16:51
AGC'den Vali Işına Hayırlı Olsun Ziyareti

Gazetecilerin de kamu hizmeti sunduğunu kaydeden Vali Işın, “Basın halk ile devlet arasında bir köprü görevi görüyor. Devletin vatandaşın hizmetine yönelik yapılan hizmeti anlatan, vatandaşın sorunlarını dile getiren, beklentilerini bize ulaştıran basının büyük bir önemi var. Bunu yaparken de objektif olmak önemlidir. Ben Ağrı’da bu konuda güzel bir diyaloğun olduğuna şahitlik ettim. İnşallah hep birlikte halkımıza hayırlı hizmetlerde bulunacağız” diye konuştu.

Halkın içinden biri olduğuna vurgu yapan Vali Işın, “biz buraya hizmet etmeye geldik. Devlet vatandaşı için vardır ve biz devletin temsilcisi olarak sürekli halkımızın yanında olacağız. Onların dertlerine ortak olmaya, sorunlarına çözüm bulmaya gayret edeceğiz. Bunu yaparken de bir birliktelik ruhunu oluşturmaya çalışacağız. Biz birlikte hareket ettiğimiz zaman güzel şeyler ortaya çıkacaktır. Bu konuda sizlerin de desteğini ve hizmet noktasında eleştirilerinizi, önerilerinizi dikkate alacağız” dedi.

AĞRILILAR AHMED-İ HANİ’Yİ TAKİP ETMELİDİR

Vali Işın, “Ağrı büyük bir zata ev sahipliği yapmış bir ilimizdir. Tarihe tanıklık etmiş, medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir ilimizdir. Büyük zatlar burada bulunmuştur. Ben ailemden çocukluğumdan beri Ahmed-i Hani’nin kasidelerini dinledim, menkıbelerini okudum. Onun insanlığa büyük bir hizmeti olmuştur. Sadece bir Mem U Zin’in yazarı değil, büyük bir mutasavvıf, bir filozof, büyük bir Alim’dir. Ahmed-i Hani maneviyatı bize büyük bir mirastır. Ben kendimi Ağrılı olarak görüyorum ve bizim bu zatın yolunda gitmemiz gerekiyor. Çünkü o bize güzelliği, birlikteliği, kardeşliği, temiz ahlakı, alçakgönüllülüğü, ilmi, bilimi öğütlemiştir” şeklinde konuştu.

BİRİSİ AÇ YATARSA, BİRİSİ ÇOCUĞUNU OKUTAMAZSA BUNUN VEBALİ BİZİMDİR

Vali Işın, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“İlk geldiğimde bir talimat verdim. Valiliğin girişinde bir Halk Masası kuruyoruz. Orada iki personelimiz bulunacak. Koordinasyonundan da bir Vali Yardımcımız sorumlu olarak. Vatandaşlarımız hem bizzat gelecek, hem mail yoluyla hem de telefon yoluyla buraya ulaşarak sorununu dile getirecek. Vatandaşlarımız çoğu zaman sorunlarının hangi kurumda karşılık bulacağını bilmiyor. Bu arkadaşlarımız hem yönlendirme konusunda hem de sonuçlandırma konusunda rehberlik edecekler. Vali Yardımcımız her hafta bu konuda bize başvuruların ve sonuçlarını bir raporunu sunacak. Burada ihtiyaç sahibi insanlarımıza destek olmak bizim görevimiz ve bu konuda kapsamlı bir çalışma yürüteceğiz. Geldiğimizde bazı ailelerimizi evlerinde ziyaret ettik, bazılarını evimizde misafir ettik. Orada da ifade ettim; eğer ilimizde bir vatandaşımız, bir ailemiz aç yatıyorsa bunun vebali benim ve kaymakamlarımızındır. Eğer bir ailenin çocuğu üniversiteyi kazandığı halde maddi nedenlerden dolayı okuyamıyorsa bunun vebali bizimdir. Bunu kaymakam arkadaşlarımıza da kurum müdürlerimize de söyledim. İnşallah bu konuda üst düzeyde bir çaba içerisinde olacağız.”

Ziyarette Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aleattin Aslan, yönetim kurulu üyeleri, Ulusal gazete, haber ajansı, televizyon temsilcileri ile yerel basın mensupları hazır bulundu.

agcden-vali-isina-hayirli-olsun-ziyareti-004.jpgagcden-vali-isina-hayirli-olsun-ziyareti-005.jpgagcden-vali-isina-hayirli-olsun-ziyareti-006.jpgagcden-vali-isina-hayirli-olsun-ziyareti-007.jpg

 

Son Güncelleme: 23.03.2015 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.