17 Mayıs 2015 Pazar 10:09
AK Parti Van Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Çaha

VAN  - AK Parti Van Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Çaha, bir milletvekilinin Türkiye'nin kaderini değiştirebileceğini belirterek, yeni anayasanın yapılabilmesi için bu seçimlerinin hayati önem taşıdığını söyledi.

Milletvekili adayları Çaha ve Yakup Aladağ, seçim çalışmaları kapsamında partililerle köylüleri ziyaret etti.

Gittiği her yerde vatandaşlarla bir araya gelen Çaha, seçimlerin Türkiye için önemine değinerek, bu seçimlerin Türkiye'nin kaderini çizeceğine anlatıp destek istedi.

Barışın sağlanmasıyla hiçbir problemin kalmayacağını anlatan Prof. Dr. Çaha, şöyle konuştu:

"Özgürlüklerle, kardeşlikle, ayrımcılıkla ilgili problemimiz kalmayacak. Bu gibi sorunlarımızı ortadan kaldırmamız için yeni bir anayasaya ihtiyaç vardır. O yüzden güçlü bir iktidarın olması kaçınılmazdır. Koalisyonlu hükümetlere dönmemek için elimizi taşın altına koymamız lazım. Bu yüzden bizim başkanlık sistemine geçmemiz gerekmektedir. Bugün başkanlık sisteminin olduğu yerlerde başarı vardır. Amerika Birleşik Devletleri bunun canlı örneğidir. Bu süreçte bir milletvekili Türkiye'nin kaderini değiştirebilir. Seçimlerde 329'da kalırsak anayasayı değiştiremeyiz. Ama 330'u bulursak veya geçersek biz bu anayasayı değiştirip referanduma götürebiliriz."

Son Güncelleme: 17.05.2015 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.