07 Ekim 2015 Çarşamba 10:05
AK Parti'nin Erzurum Gezisi

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, 7 Haziran genel seçiminde ortaya çıkan siyasi sonucun, Ankara'da memleket meselelerine biraz daha fazla mesai harcamalarını zorunlu kıldığını belirterek, "İnşallah 1 Kasım'da ortaya çıkacak sonuç, siyasetin kendi meselelerini değil, memleketin meselelerini konuşmaya fırsat verecektir" dedi.

Ala, AK Parti'nin Erzurum mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'de işsizin işe girmeye, çalışanın daha fazla kazanmaya, emeklinin daha fazla para almaya hakkı bulunduğunu söyledi.

Partisinin seçim beyannamesinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandığını hatırlatan Ala, "Seçim beyannamesi işte böyle olur, bilmiyorlarsa öğrensinler. Allah'ın izniyle problemlerimizi çözerek yola devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ala, partisince Bursa milletvekili adayı gösterilmesine rağmen bir ayağının Erzurum'da olacağını dile getirerek, şunları söyledi: 

"Son seçimde, seçildik, gittik, ertesi hafta buraya geldim ama ortaya çıkan siyasi sonuç, milletimizin takdiridir, bizim Ankara'da memleket meselelerine biraz daha fazla mesai harcamamızı zorunlu kıldı. İnşallah 1 Kasım'da ortaya çıkacak sonuç, siyasetin kendi meselelerini değil, memleketin meselelerini konuşmaya fırsat verecektir. O zaman biz işte sizlerle birlikte hem Erzurum'un hem Türkiye'nin kalkınması hem de partimizin, hep birlikte 78 milyon kardeşimin hak ettiği yeri alması için elimizden geleni ortaya koyacağız."

- "Boşuna yoruluyorlar"

"Erzurum'un dadaşı", "Erzurumlu Nene Hatun'un torunlarıyız" dendiğinde akan suların durduğunu, 78 milyonun bir ve kardeş olduğunu vurgulayan Ala, bu kardeşliğe saldıranların boşuna yorulduğunu ifade etti. 

Alandakilere "kardeşliğe saldıranlara karşı dimdik, tek yürek durmaya hazır mıyız" diye soran Ala, aldığı "hazırız cevabının ardından şunları söyledi:

"Biz de sizden aldığımız iradeyi Ankara'da her türlü tehdidin karşısında adam gibi temsil etmeye söz veriyoruz. Bizde akan suları durdurmaya hazırız. İşte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçildi, şu an Cumhurbaşkanı mı? Memlekette sizin için ne gerekiyorsa onu yapıyor mu? Şimdi de yine sizlerin oylarıyla Allah'ın izniyle bilge adam, kişiliğiyle, vizyonuyla sadece Türkiye'de değil başka ülkelerde de bilge adamı tek başına iktidara getirecek miyiz? Memleketin meselelerini onu havale edecek miyiz? Biz üzerimize düşeni yaptık mı, halis niyetle çalıştık mı? Allah'ın da izniyle üzerinden gelemeyeceğimiz şey yoktur. Terör problemini de biz çözeceğiz, kalkınma problemini de biz çözeceğiz. Her şeyi Allah'ın izniyle sizlerin layık olduğu hale gelmesini inşallah biz sağlayacağız." 

Son Güncelleme: 07.10.2015 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.