18 Haziran 2017 Pazar 12:46
'Akılcı İlaç Kullanma Polikliniği'

 Elazığ'da, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete sunulan "Akılcı İlaç Kullanma Polikliniği"ne ilgi her geçen gün artıyor.

Eczacı Ayşenur Toptaş, yaptığı açıklamada, yanlış ve gereksiz ilaç kullanımının önüne geçilmesi amacı ile hizmete sunulan poliklinik hakkında bilgilendirmede bulundu.

Polikliniğin ilaç ve hasta odaklı olarak hizmete sunulduğunu ifade eden Toptaş, başta antibiyotikler olmak üzere gereksiz ilaç kullanımının önüne geçmeyi ve kullanılan ilaçları da olabilecek en doğru şekilde kullanılmasını hedeflediklerini belirtti.

Bu yolla hem hastaların sağlığını korumayı hem de ilaç israfını önleyerek ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Toptaş, şunları kaydetti:

"Hastalarımızın polikliniğimize başvuruları sırasında kullandıkları ilaç ve bitkisel ürünleri, beslenme alışkanlıkları üzerinden sorgulayarak ilaçların birbirleri ile ve besinlerle olan etkileşimlerine bağlı olası ilaç hatalarını en aza indirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda hastalarımızla ilaçların gün içerisinde kullanabileceği en doğru zamanı tespit ederek, ilaçlardan en yüksek seviyede fayda sağlamayı hedefliyoruz. Polikliniğimiz mesai gün ve saatleri arasında açık olup, hastalarımız kullandıkları ilaçlar hakkında merak ettikleri her türlü soru için bizzat gelerek veya hastane telefonu üzerinden bize ulaşarak başvurabilirler. Bu konuda kendilerinden herhangi bir ücret talep edilmeden her türlü maddi ve manevi destek sağlanmaktadır."

Antibiyotik ve doğru ilaç kullanımı hakkında farkındalık oluşturmak istediklerini vurgulayan Toptaş, polikliniğe sunulan hizmetler hakkında halktan gelen olumlu geri bildirim ve memnuniyetlerin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Son Güncelleme: 18.06.2017 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.