09 Nisan 2015 Perşembe 13:52
Anadolu Ajansı 95 yaşında

ERZURUM - Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Anadolu Ajansı'nın (AA) 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Erzurum Valisi Altıparmak, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla kurulan Anadolu Ajansı'nın, Türkiye'de basın yayın hayatının vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nın doğru ve tarafsız habercilik yaptığını ifade eden Altıparmak, mesajında şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı'nın kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışıyla bugüne kadar yürütmüş olduğu hizmetlerden dolayı büyük bir memnuniyet duydum. Kuruluşunun 95. yıl dönümü vesilesiyle Anadolu Ajansı ailesini tebrik ediyor, sağlık, huzur ve başarılar diliyorum."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen de Anadolu Ajansı'nın Türk basınının temel taşı olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

"Bu güzide kuruluş; Milli Mücadelemizin tüm dünyaya ve milletimize en hızlı şekilde duyurulabilmesi amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla kurulmuştur. Anadolu Ajansı; kuruluşundan bugüne kadar, Türk basınının gelişmesine çok büyük katkı sağlamıştır. İlkeli, objektif, tarafsız, sorumlu habercilik anlayışı içinde uzun yıllardır görevini başarıyla yürüten Anadolu Ajansı, Türk milletinin güvenini kazanarak, basınımızın temel taşı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 95. yıl dönümünü kutluyor, Anadolu Ajansı'nın çalışanlarına mesleki yaşamlarında başarılar diliyorum."

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ise Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında Anadolu Ajansı'nın Türk milletinin kurtuluş mücadelesini yaptığı yıllarda, 6 Nisan 1920'de Halide Edip ve Yunus Nadi önderliğinde kurulduğunu anımsattı.

Türk basının kilometre taşı olan Anadolu Ajansı'nın 95 yıldır doğru ve tarafsız yayın yaptığını belirten Özsoy, şöyle dedi:

"Türkiye'nin dört bir yanında binlerle ifade edilen çok başarılı meslektaşlarımızla örgütlenen Anadolu Ajansı, dünyanın ilk dört haber ajansı içerisinde yer almayı hedef edinmiş durumda. Anadolu Ajansı'nın bundan sonraki yıllarda da çok daha başarılı haber hizmetini yerine getirerek bir dünya ajansı olması en büyük dileğimizdir. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu olarak Anadolu Ajansı'nın daha nice başarılı yıllara ulaşması dileğiyle tüm çalışanlarını tebrik ediyoruz."

Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan da AA Erzurum Bölge Müdürü Emine Konuk'u ziyaret ederek, başarı diledi.

-Muş

Vali Vedat Büyükersoy, AA kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kurtuluş Savaşı hakkındaki haberleri duyurmak amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansı'nın geçmişte olduğu gibi bugün de yurt içindeki ve yurt dışındaki yaygın haber ağıyla hizmet verdiğini belirtti. 

Büyükersoy, kuruluşunun 95. yılını kutlayan Anadolu Ajansı'nın birçok dilde yayın yaptığına değinerek, "AA, kendisini sürekli yenileyerek ve geliştirerek, basın meslek ilkeleri doğrultusunda tarafsız, dürüst ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu düşüncelerle Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıl dönümünü kutlar, başarılı hizmetler gerçekleştiren her kademedeki çalışanını tebrik eder, başarılarının devamını dilerim" ifadelerini kullandı.

Afet ve Acil Durum Çalışanları Sendikası (AFAD-Sen) Genel Başkanı Ayhan Çelik de yönetim kurulu üyeleri ile AA Muş Bürosunu ziyaret etti.

Ajans çalışanlarıyla sohbet eden Çelik, Anadolu Ajansı'nın, yurt içi ve yurt dışındaki yaygın haber ağıyla Türkiye'de ve dünyada toplumun gören gözü, sesi ve kulağı olduğunu söyledi.

Çelik, kurulduğu günden bu yana kamuoyunu aydınlatma görevini başarıyla yürüten Anadolu Ajansı'nın, her zaman kendisini yenileyen, nitelikli habercilik anlayışından hiçbir zaman taviz vermeyen bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, "İlkeli, tarafsız, sorumlu habercilik anlayışı içinde uzun yıllardır görevini yürüten Anadolu Ajansı, yayıncılık anlayışı ve misyonuyla milletimizin güvenini ve saygısını kazanarak, basınımızın temel taşı olmuştur. Son yıllarda daha da büyük çalışmalara imza atan AA'nın 95. yıl dönümü kutlar, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim" diye konuştu.

-Ardahan

Makamında Ardahan AA muhabiri Günay Nuh'u kabul eden Vali Ahmet Deniz de Anadolu Ajansı'nın geldiği noktadan mutluluk duyduğunu ifade ederek, başta AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı olmak üzere tüm çalışanları tebrik etti.

Anadolu Ajansı'nın önemli başarılara imza atan bir kurum konumuna geldiğini anlatan Deniz, "Kuruluşundan itibaren doğru haber veren Ajans, Türkiye'de önemli bir misyonu üstlendi. 95 yıldır enformasyon çağındayız. Haberin doğruluğu çok önemli. Bunu AA da en iyi şekilde yapıyor. Dinleyen ve izleyen açısından doğru habercilikte Ajans önemli bir misyon üstlenmiş durumda" dedi.

Türkiye ile AA'nın da geliştiğine dikkati çeken Deniz, yurt içi ve yurt dışındaki ağı ile ağırlığını dünya haber camiasında hissettiren AA'nın, her alanda olduğu gibi Türkiye'ye yakışan bir Ajans konumuna geldiğini dile getirdi.

-Van

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, mesajında, Kurtuluş Savaşı döneminde 6 Nisan 1920'de kurulan AA'nın, "Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma" görevini dönemin zor şartları içerisinde başarıyla yerine getirmenin haklı kıvancını yaşadığını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın 95. yılında dünyanın sayılı ajansları arasına girdiğini belirten Battal, "Doğru, tarafsız ve ilkeli haberciliğiyle Türk basınına öncülük eden Anadolu Ajansı, dünyanın sayılı ajansları arasındaki yerini de almıştır. 95 yıldır sesimizi dünyaya duyuran ve önemli başarılara imza atan Anadolu Ajansı'nı ve tüm çalışanlarını tebrik eder daha nice başarılı 95 yıllar dilerim." 

-Bitlis

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise mesajında, 6 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurtuluş mücadelesinin ve Cumhuriyetin sesi olarak kurulması talimatını verdiği AA'nın, her daim kendini yenilediğini belirtti.

AA'nın, tarafsız ve nitelikli habercilik anlayışından taviz vermeyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan itibaren insani değerlere saygılı, adalet ve doğruluk çizgisinde ilerleyen, güvenilir ve tarafsız haberciliğiyle örnek bir ajans olduğunu bildiren Doğru, AA'nın 95. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, çalışanlarına bu önemli görevlerinde başarı dileğinde bulundu.

Son Güncelleme: 09.04.2015 13:54
Anahtar Kelimeler:
AnadoluAjansı 95 Yaşında
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.