26 Mart 2015 Perşembe 21:30
Analig Basketbol Şampiyonası

ERZURUM (AA) - Anadolu Yıldızlarında Erzurum Gençlikspor, Analig Basketbol Şampiyonası yarı finalini birinci tamamlayarak finale yükseldi.

Türkiye genelinde yıldız sporcuların ortaya çıkarılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Basketbol Federasyonu ortaklığında yürütülen Anadolu Yıldızlarında, Antrenör Melih Cinislioğlu yönetimindeki Erzurum Gençlikspor, Türkiye finallerine yükseldi.

Samsun'da düzenlenen Analig Basketbol Grup Müsabakalarına, Van, Malatya, Karabük, Erzurum, Zonguldak, Diyarbakır, Trabzon, Gaziantep ve Tokat illerinden erkek ve bayan kategorilerinde 144 sporcu katıldı.

İlk maçında Şırnak'ı 49-34 mağlup eden Erzurum ekibi, ikinci maçında Zonguldak'a 41-36 yenildi. Son maçta Diyarbakır'ı 23 sayı farkla mağlup eden Erzurum Gençlikspor grubu averajla birinci tamamlayarak Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı.

Turnuvayı değerlendiren Cinislioğlu, başarının Erzurum adına büyük bir gurur olduğunu belirterek, Türkiye finallerine çıkmanın en büyük istekleri olduğunu, bunu başardıkları için de mutlu olduklarını kaydetti.

Cinislioğlu, "Finallerde takımımıza başarılar diliyorum. Bizleri bugüne kadar hep destekleyen ve yanımızda olan İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil'e, şube müdürlerimize ve mesai arkadaşlarıma kadar bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Bu başarı hepimizindir" dedi.

 

 

analig-basketbol-sampiyonasi.jpganalig-basketbol-sampiyonasi-001.jpg

Son Güncelleme: 26.03.2015 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.