26 Haziran 2015 Cuma 16:14
Anayasa Mahkemesinin Gençoğlu'nu haklı bulması

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde kaymakamlık yaptığı dönemde hakkında açılan dava kapsamında hak ihlali yapıldığı ve bir üst mahkemeye erişiminin engellendiği belirlenen Ağrı Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, ilgililer hakkında şikayette bulunacağını bildirdi.

Hani ilçesinde kaymakamlık yaptığı dönemde hakkında açılan dava çerçevesinde "hak ihlali yapıldığı ve üst mahkemeye erişiminin engellendiği" konusundaki Anayasa Mahkemesine yaptığı itirazı haklı bulunan Gençoğlu, verilen kararın önemli olduğunu söyledi. 

Gençoğlu, hakkında Anayasa Mahkemesinden bireysel hak ihlali kararı çıkmasına sebebiyet veren, Yargıtay'a gidip aklanmasına engel olan ve kanuni hakkını elinden alan kararda imzası bulunan dönemin Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi başkanının halen Yargıtay 9. Dairesi üyesi olduğunu vurguladı.

9. Ceza Dairesinin daha önce Anayasa Mahkemesinden dönen Balyoz Davası kararı ve sorasında yine Yargıtayda bozulan Hanefi Avcı kararıyla gündeme geldiğini söyleyen Gençoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Hanefi Avcı ile gerek bu davada gerekse başka konularda hayatımızda kesişme noktaları mevcut olup, nedense aynı mahkeme başkanının verdiği ya da ortak olduğu kararlar daha sonra Anayasa Mahkemesi ya da Yargıtayda bozulmaktadır. Ben önümüzdeki günlerde yasal haklarımı kullanarak şahsım hakkında bireysel hak ihlaline sebebiyet verenler ve beni, ailemi mağdur edip, mesleki hayatımın 2008 yılından bu yana 7 yıldır olumsuz etkilenmesine yol açan ilgililer hakkında HSYK ve Yargıtay nezdinde şikayette bulunacağım. Benim kanuni hakkım yıllar önce kullandırılsa bireysel hakkım ihlal edilmese şimdiye kadar çoktan beraat etmiş olacaktım, mesleki olarak bu kadar yıpratılmayacaktım. Ben, sık sık olumsuzluklarla karşılaşan eşim ve iki çocuğum bu kadar mağdur olmayacaktık."

Gençoğlu, kanunsuz uygulamalar yapanların araştırılması gerektiğini belirtti.

Son Güncelleme: 26.06.2015 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.