26 Ağustos 2015 Çarşamba 19:26
Anız yangını uyarısı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, anız yangını konusunda vatandaşları uyardı.

Çeşitli nedenlerden oluşan anız yangınlarının insan hayatını ve çevreyi olumsuz yönde etkilediğini ifade eden yetkililer, tarımsal arazi ve toprakların söz konusu yangınla kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Yapılan araştırmada, Erzurum İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin 8 ayda müdahale ettiği 881 olayın yüzde 70'inin anız yangınından oluştuğu belirlendi.

Yetkililer, anız yangınının su ve rüzgar erozyonunu artırdığı, bu nedenle toprağın en değerli üst katmanlarının yok olduğunu bildirdi.

Hava kirliliği başta olmak üzere doğal hayattaki yaşamı da olumsuz yönde etkileyen anız yangınlarının, elektrik ve telefon direklerinin yanmasına sebep olduğu, toprak üzerindeki mikroorganizma ve yaban hayvanlarının da büyük zarar gördüğü, bu nedenle doğal hayattaki dengenin de bozulduğu kaydedildi.

Son Güncelleme: 26.08.2015 19:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.