28 Temmuz 2017 Cuma 18:26
Ardahan'da Bal Hasadı İyi Başladı

Ardahan'da 700 arıcının yaklaşık 50 bin kovanında bal hasadı başladı.

Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, Merkez Halil Efendi Mahallesi'nde kendisine ait arılıkta kovanları kontrol etti.

Evliyaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir önceki yıla oranla bal üretiminde bir değişiklik olmadığını belirterek bu sezonda yaklaşık 700 ton bal beklediklerini söyledi.

Önceki yıla oranla verim değişmese de iyi bir sonucun ortaya çıktığını aktaran Evliyaoğlu, "Ardahan'da hasat dönemi 10 Ağustos'a kadar sürecek. Yaklaşık yüzde 60'lık bal verimi bekleniyor. Şu an ilk kovanlar bunu gösteriyor. Bu da bir kovanda ortalama 13 kilogram bal elde edeceğimiz anlamına geliyor. İl geneli ise 700 ton bal demektir."

Evliyaoğlu, Ardahan'da bal sezonunun çok kısa olduğunu, sağım için arılıklarda toplanan kovanların depolara taşındığını kaydetti.

ardahanda-bal-hasadi-iyi-basladi-001.jpgardahanda-bal-hasadi-iyi-basladi.jpg

Son Güncelleme: 28.07.2017 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.