15 Eylül 2015 Salı 19:22
Aşkale Regülatör Sulamada son nokta

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Aşkale ilçesinde inşa edilen regülatör sulamasında sona gelindiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçedeki Karasu Çayı üzerinde devam eden çalışmaların yüzde 82'ye ulaştığı belirtildi.

Borulu sistemle yapılacak olan sulama inşaatında, toplam boru uzunluğunun 13 bin 990 metre olacağı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sulama maksatlı yapılan regülatörden sağlanacak su ile 3 bin 850 dekar zirai arazinin suyla buluşması planlanıyor. Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Erzurum için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini kaydetti. Eroğlu, 'Bakanlığıma bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve bizim de hizmete aldığımız baraj ve sulama tesisleri ile münbit topraklarımızı modern sulama sistemlerine kavuşturuyoruz. Ayrıca, yöre halkının refahına katkıda bulunan tesislerle çiftçilerimizin de yüzünü güldürüyoruz. Bu kapsamda hizmete alacağımız Aşkale Regülatör Sulaması, bölge arazilerinin verimini artırmakla kalmayıp yöre halkının gelirine ve istihdamın gelişimine de çok önemli katkılar sağlayacak' dedi." 

Aşkale Regülatör Sulamada son nokta

Aşkale Regülatör Sulamada son nokta

Aşkale Regülatör Sulamada son nokta

Aşkale Regülatör Sulamada son nokta

Son Güncelleme: 15.09.2015 19:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.