16 Mayıs 2016 Pazartesi 18:48
Aşkale'de 130 Dar Gelirli Aile Ev Sahibi Oldu

Aşkale ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Başbakanlık Toplu konutlar İdaresi (TOKİ) ile Aşkale Belediyesi işbirliğinde dar gelirli aileler için yaptırılan 130 konut, hak sahiplerine kura ile dağıtıldı.

Aşkale ilçesinde Selçuklu mimarisi tarzında yaptırılan 130 konut için daha önce başvuru yapan ailelerin, konutları çekilen kurayla belirlendi.

Aşkale Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan kura çekiminde aileler büyük heyecan yaşadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Barınma Yardımları Daire Başkanı Huriye Seven, kura çekim töreninde yaptığı konuşmada, sosyal yardımların ve yoksul ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasının, bakanlıklarının önde gelen sorumlulukları arasında yer aldığını söyledi.

Aşkale'de yaptırılan konutların da sosyal yardımlar kapsamında hazırlandığını ve TOKİ ile ilçe belediyesi işbirliğiyle hayata geçirildiğini ifade eden Seven, şunları söyledi:

"Sosyal konut projesi kapsamında bugüne kadar 2009 yılından itibaren Türkiye genelinde yaklaşık 30 bin konutun iş ve işlemlerine başladık ve Türkiye genelinde 25 bin konutun teslimini gerçekleştirdik. Bugün burada 130 adet konutumuz da hak sahiplerini bulacak ve bu konutlarda inşallah oturmaya başlayacaksınız. Sosyal konut projesi kapsamında yaptırmış olduğumuz konutların gerçek maliyeti aslında daha yüksek olmasına rağmen aradaki fark, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu kaynaklarından karşılanmaktadır. Bu sayede dar gelirli ailelere çok uygun ödeme koşullarıyla bu konutlarda oturma hakkı verilmektedir."

Aşkale'de tamamı 2+1 olan 130 konutluk projeyle hak sahiplerine peşinatsız ve aylık 135 lira ödemeyle 270 ay vadeyle ev sahibi olma imkanı sağlandı.

Aşkale'de 130 Dar Gelirli Aile Ev Sahibi Oldu

Aşkale'de 130 Dar Gelirli Aile Ev Sahibi Oldu

Aşkale'de 130 Dar Gelirli Aile Ev Sahibi Oldu

Son Güncelleme: 16.05.2016 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.