18 Ağustos 2015 Salı 19:28
ATA-AÖF'de tek ders sınavı

ERZURUM   - Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), mezuniyet durumunda olan ve tek dersten başarısız olan öğrencilere Erzurum, İstanbul ve Ankara'da tek ders sınavı yapılacak.

 Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, (ATA-AÖF) de mezun durumuna gelmiş ve tek dersten başarısız olan son sınıf öğrencileri için 19 Eylül 2015'te tek ders sınavı düzenleneceğini söyledi.

Buna göre 4 lisans ve 14 önlisans programı kapsamında kayıtlı bulunan öğrencilerin bu tarihte Erzurum, İstanbul ve Ankara'da düzenlenecek olan tek ders sınavına girebileceklerini ifade eden Koçak, "Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde kayıtlı bulunan son sınıf öğrencilerinden tek dersten başarısız durumda olanların hayata atılıp mesleklerini icra etme konusunda zaman kaybetmemeleri ve kariyer fırsatlarını kaçırmamaları amacıyla tek ders sınavı düzenleme kararı almış bulunuyoruz. Öğrenci odaklı aldığımız kararda kapsamlı bir sınav organizasyonunun hazırlıkları başlatılmıştır. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

- Sınavsız ve koşulsuz ikinci üniversite

Koçak, öğrenci sayısı 100 bini aşan ve bu sene 12 bin mezun veren Açıköğretim Fakültesi'nin, yeni kayıtlara büyük bir hızla devem ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Gerek ÖSYM kanalıyla gerekse sınavsız ikinci üniversite kapsamında her yıl on binlerce öğrenci fakültemizi tercih ederek Atatürk Üniversitesi ailesinin bir parçası oluyor. Fakültemizde sınavsız ikinci üniversite kapsamında 3 lisans ve 21 önlisans programına ön kayıt ve kesin kayıtlarımız başlamış bulunmaktadır. Kayıtlar 11 Ekim 2015'te sona erecektir."

Koçak, kariyerinde yeni bir sayfa açmayı ve yaşam boyu öğrenme kapsamında kendini farklı bir alanda geliştirmeyi hedefleyen yükseköğretim öğrenci ve mezunlarının diledikleri programı seçerek sınavsız ve koşulsuz bir şekilde açıköğretim fakültesine kayıt yaptırabileceklerini de sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 18.08.2015 19:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.