09 Nisan 2015 Perşembe 14:08
AtademiX'ten sağlık çalışanlarına eğitim

ERZURUM  - Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, aile hekimlerine AtademiX üzerinden eğitim verilecek.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, toplantı salonunda düzenlenen protokol imza töreninde sağlığın herkes için önemli bir olgu olduğunu vurguladı.

Doktorların ve sağlık çalışanlarının bilgilerinin zaman zaman tazelenmesi gerektiğini dile getiren Koçak, "Teknolojiler gelişiyor, tedavi şekilleri değişiyor. Bu noktada yenilenme önemli oluyor. Atatürk Üniversitesi her konuda olduğu gibi sağlık konusunda da gerek kendi birikimlerini başkalarına aktarma ve diğer kurumalara da paylaşma ihtiyacı ve sorumluluğunu duyan bir kurumdur" dedi.

Koçak, bu protokol ile sağlık çalışanlarına otizm konusunda eğitim verileceğini belirterek, daha sonra ihtiyaç duyulan konularda ders açılabileceğini söyledi.

Erzurum Halk Sağılığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya, toplumsal ve sosyal çalışmaların sağlık personelinin kendini bilimsel ve çağdaş bilgilerle tazeleyebilmesi için önemli olduğunu dile getirdi.

İlk konu olarak otizmin belirlendiğini ifade eden Çankaya, "Hekimlerimizin otizm konusundaki bilgilerini tazelemek amacıyla bu çalışmamızı başlattık" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Selçuk Karaman da uzaktan eğitim konusundaki tecrübeleriyle sağlık çalışanlarına faydalı olmayı amaçladıklarını belirtti.

Son Güncelleme: 09.04.2015 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.