12 Nisan 2016 Salı 13:18
Atatürk Üniversitesindeki Rektörlük Seçimlerine Doğru

Atatürk Üniversitesinde haziran ayında gerçekleştirilecek olan rektörlük seçimlerinde aday olan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, seçilmesi halinde birçok projeye imza atacağını belirtti.

Bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Çomaklı, üniversitede var olan barış, huzur ve birlikteliği daha da geliştireceğini söyledi.

Başarıya odaklanarak ötekileştirmelere ve ideolojik yapılanmaya izin vermeyeceklerini ifade eden Çomaklı, şöyle konuştu:

"Hiçbir ayrım yapmadan cinsiyete ve ideolojik görüşe bakmadan herkese eşit olacağım. Üniversitemizdeki bütün bölümlerimizde bilimselliğe önem vereceğiz. Kimse yakınlığından dolayı ayrıcalık görmeyecek. Asla bir cemaat yapılanmasına ve üniversitemizin bu tür gruplarla anılmasına izin vermeyeceğiz. Atatürk Üniversitesinin ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirecek bir konuma kavuşması için akademik ve bilimsel alanda her konuda gelişmeleri destekleyeceğiz. Ülkemizde, Atatürk Üniversitesi çok önemli bir konumda."

Devletin, bilimin değere dönüşmesi ve topluma aktarılması için çok ciddi fonlar sağladığını dile getiren Çomaklı, üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda bilimsel vizyonunu geliştirip her türlü yeniliğin öncüsü olacağını sözlerine ekledi.

 

Son Güncelleme: 12.04.2016 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.