06 Nisan 2016 Çarşamba 11:13
Atlama Kuleleri, 2017 Eyowf'a Yetiştiriliyor

Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan ve 2014 yılında toprak kayması sonucu pistleri çöken atlama kulelerinin 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpik Festivali'ne (EYOWF 2017) yetiştirilmesi için yoğun çalışma başlatıldı.

Erzurum'un ev sahipliğinde yapılacak Avrupa'nın 50 ülkesinden 17 yaş altı olimpik sporcuların yarıştığı ve dünyanın en büyük olimpik kış sporları organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyan EYOWF için kentteki kış sporları tesislerinin eksikleri gideriliyor.

Erzurum'un simgesi haline gelen Kiremitlik Tepe'deki atlama kulelerinin pistlerindeki çökme nedeniyle başlatılan altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, üstyapı için yapılan ihalenin tamamlanmasıyla bölgede çalışmalar hız kazandı.

 

- Hafriyat taşıma ve güçlendirme çalışmaları sürüyor

 

 

EYOWF'a yetiştirilmesi için yüklenici firma tarafından atlama kuleleri pistlerinin çöktüğü alanda hafriyat taşıma ve güçlendirme çalışmaları yürütülüyor.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atlama kuleleri pistinin 2014 yılının temmuz ayında toprak kayması sonucu göçtüğünü hatırlattı.

Pistin hazır hale getirilmesi için ilk etapta yapılan altyapı çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Taşkesenligil, "Atlama kulelerimizin üstyapı ihalesi de yapılarak çalışmalara başlandı. İlk olarak altyapı güçlendirme ihalesi yapılmıştı ve tamamlandı. Daha sonra üstyapı için ihale çalışması yapıldı. Yüklenici firma çalışmalara başladı ve hızlı bir şekilde devam ettiriyor. Bu inşaatın yıl sonuna kadar yetiştirilmesi planlanıyor." dedi.

 

- "2017 EYOWF'a yetiştiriliyor"

 

Atlama kulelerinin yeniden yapımı için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve pistlerin 2017 EYOWF'a yetiştirileceğini belirten Taşkesenligil, şunları kaydetti:

"Yüklenici firma 2016 Ekim ayının sonu itibarıyla bitirmeyi planlıyor. İnşallah sorunsuz bir şekilde tamamlanır ve EYOWF'a hazır hale getirilir. Stratejik olarak dünyanın hiçbir yerinde şehir merkezinde atlama kulelerinin olduğunu görmedim ve duymadım. Bu ortak kanaat. Bu Erzurum'un ve Türkiye'nin sembolü. Atlama kuleleri ne yazık ki toprak kayması sonucu bakım ve onarıma maruz kaldı ama bundan sonrasını çok daha güzel, çok daha kalıcı bir şekilde yapacağız. Erzurum'un, Türkiye'nin değil Avrupa'nın sembolü halindeki atlama kulelerini en kısa zamanda layık olduğu yerde görmeyi arzu ediyoruz."

Son Güncelleme: 06.04.2016 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.