21 Aralık 2016 Çarşamba 16:19
Aykome Karla Mücadele İçin Bir Araya Geldi

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) karla mücadele acil konularını görüşmek için toplandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Sekreter Zeki Sarılar başkanlığında gerçekleştirilen AYKOME toplantısına Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Karataş, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, MOTAŞ ve MASKİ yetkilileriyle şube müdürleri katıldı.

Sarılar, toplantıda, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve ilgili diğer kurumların il genelinde karla mücadele sırasında herhangi bir aksiliğin yaşanmaması için çalışmalarını, koordineli bir şekilde yapması gerektiğini belirtti.

Karla mücadele çalışmalarında Büyükşehir Belediyesinin göstermiş olduğu hassasiyeti ilçe belediyelerinin de göstereceğine inandığını aktaran Sarılar, "Bugün itibari ile aldığımız yeni kararlarla karla mücadele çalışmalarımıza yön vermiş olacağız. Ekiplerimizin kendi sorumluluk alanları içinde bulunan bölgelerde çalışmalarına gerekli hassasiyeti göstermeleri durumunda herhangi bir aksaklığın yaşanmayacağı kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

Toplantıda alınan kararlar ise şöyle:

"Merkez ilçede bulunan ve Büyükşehir sorumluluğunda olan ana arter taşıyıcı yollar ile otobüs güzergahlarının karla mücadelesi Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılacak. İlçe belediyeleri ise Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğu dışında kalan ve kendi sorumluluk alanları içinde yer alan sokaklarda çalışmalarını sürdürecek. Karla mücadele çalışmalarında yağışın başlamasıyla birlikte bildirim yapılmaksızın ilçe belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi ilgili daire başkanları ve şube müdürlüklerince görevlendirilen saha amirleri kriz masasına intikal edecek. Karla mücadele çalışmaları kapsamında yol kenarına park yapan araçların, çalışmaları kesintiye uğratmaması için park yapan araçların çekici yardımı ile uygun yerlere sevki ve taşıması gerçekleştirilerek çalışmaların sürekliliği sağlanacak. Araçların uygun yerlere sevki ve taşınması sırasında Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'nden her çekici için bir refakatçi polis memuru talep edilecektir."

Son Güncelleme: 21.12.2016 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.