21 Ekim 2015 Çarşamba 12:19
Aziziye Belediye Başkanı Orhan'ın silahlı saldırı

Erzurum'da, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan'ın silahla yaralanması olayıyla ilgili açılan davada, mağdur avukatları "reddi hakim" talebinde bulundu.

Erzurum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz sanıklar Eyüp Adanır ve Eyüp Özdemir ile mağdur Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan ve avukatlar hazır bulundu.

Duruşmada söz alan mağdur avukatları Soner Özkara ve İbrahim Küçükoğlu, olayın ardından tutuklanan ve kanaatlerine göre, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanması gereken sanık Adanır'ın 4,5 ay sonra görülen ilk duruşmada serbest bırakıldığını belirtti. 

Mahkemenin bu kararının ardından "tarafsızlığın yitirildiği" gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) başvuruda bulunduklarını belirten avukatlar, "Sizi HSYK'ya şikayet ettiğimiz için bu süreçten sonra tarafsız ve adil bir yargılama olmayacağı kanaatine varmış bulunmaktayız. O nedenle 'reddi hakim' talebinde bulunuyoruz" dedi. 

Mahkeme hakimi Mahmut Arslan, sanığın tahliye edilmesi dolayısıyla yapılan hakimin reddi talebinin, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Olay 

Erzurum'da, 17 Şubat tarihinde Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, makamında Eyüp Adanır'ı kabul ettiği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu ayaklarından yaralanmış. Olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla Adanır ve kendisine yardım ettiği iddiasıyla da Eyüp Özdemir gözaltına alınmıştı. 

Çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan ve hakkında "kasten adam yaralama" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Adanır, 3 Temmuz'da yapılan ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

Son Güncelleme: 21.10.2015 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.