06 Mart 2017 Pazartesi 17:17
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Muş'ta

 Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Binali Yıldırım'ı AK Parti'nin Muş mitingi için kente götüren helikopterin Kale mahallesine zorunlu iniş yapmasına ilişkin, "Çok şükür bir tehlike falan atlatmadık. Pilotlarımız güzel bir iniş yaptılar. Fakat bazı yerlerde yoğun kar vardı. Bizden önce yürüyenler dizlerine kadar karın içine saplandılar. Bizler de onların ayak izlerini takip ettik." dedi.

AK Parti'nin dün Muş'ta gerçekleştirdiği miting için Başbakan Yıldırım ile kente gelen Şimşek, kentteki kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Şimşek, daha sonra Başbakan Yıldırım'ı taşıyan helikopterin yoğun sis nedeniyle zorunlu iniş yaptığı Kale mahallesine geçti.

Burada mahalle sakinleriyle sohbet eden Şimşek, helikopterlerle dün Bingöl'den geldikleri sırada Muş'un yoğun sis altında bulunduğunu anımsattı.

Helikopterin uygun görülen yere iniş yaptığını anlatan Şimşek, "Çok şükür bir tehlike falan atlatmadık. Pilotlarımız güzel bir iniş yaptılar. Fakat bazı yerlerde yoğun kar vardı. Bizden önce yürüyenler dizlerine kadar karın içine saplandılar. Bizler de onların ayak izlerini takip ettik. Bizim için biraz zor alsa da çok sıkıntı olmadı." diye konuştu.

- "Başbakanımız Muş'un coşkusunu ödüllendirmek istedi"

Şimşek, Başbakan Binali Yıldırım'ın mitingi iptal etmek gibi bir düşüncesinin bulunmadığını vurgulayarak, kendilerini binlerce Muşlu vatandaşın beklediğinin farkında olduklarını, bu nedenle en uygun yere iniş yapıp, mitinge katıldıklarını belirtti.

Şimşek, şöyle devam etti:

"Buraya kadar gelmişken inelim, hemşehrilerimizle kucaklaşalım yaklaşımımız vardı ve güzel de oldu. Hakikaten de dün muhteşem bir miting vardı. Dün, Muş apayrı bir güzelliğe sahipti, muhteşem bir heyecan doluydu. Zaten teknik olarak inmek mümkün olmasaydı, inilmeyecekti muhtemelen. O çerçevede sadece öngördüğümüz yerde değil de şu dağın eteğine inmiş olduk. Oradan da rahat bir şekilde miting alanına geçtik çok şükür."

- "Politikaları şekillendirirken buradaki önerileri dikkate alacağız"

"Kanaat önderleriyle biraz memleket meselelerini konuştuk. Sabah da sivil toplum kuruluşlarıyla, sanayici, tüccar ve esnafımızla bir araya geldik onlarla bir istişare yaptık." diyen Şimşek, "Sorunları birinci elden, tespitlerini değerlendirmelerini dinleme fırsatımız oldu. Muş'un Türkiye ile birlikte güçlü kalkınması için önümüzdeki dönemde gereken desteği vereceğiz, elimizden gelen yardımı yapacağız. Politikaları şekillendirirken buradaki önerileri dikkate alacağız. Güzel ve verimli çalışmalar oldu." ifadelerini kullandı.

Şimşek, daha sonra kentten ayrıldı.

Son Güncelleme: 06.03.2017 17:19
Anahtar Kelimeler:
MuşBaşbakan Yardımcısı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.