10 Aralık 2016 Cumartesi 15:29
Başbakan Yıldırım'ın Açıkladığı Ekk Kararları

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararları, esnaf ve ticaret odalarınca olumlu karşılandı.

Esnafa verilecek krediyle ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Başbakan Binali Yıldırım'ın esnaflara verilecek destekleri açıkladığını, bu desteklerin esnaflara olumlu yansıyacağını ve esnafın önünün açılacağını söyledi.

Esnafa verilecek kredinin tüm esnaflar tarafından kullanabilmesi için sivil affın çıkarılması gerektiğini aktaran ESKKK Başkanı Evren, "Hasbelkader 5-10 gün geçikmiş ama esnaf borcunu ödemiş, bu esnafa sicil affı çıkarılarak, önünün açılması lazım. Borcunu 10 gün geciktiren esnafa 'kredi notun düşmüş, sana kredi verilmez' derseniz olmaz. Bu açıklanan destekten esnafın tam anlamıyla faydalanması için sicil affının çıkması lazım." diye konuştu.

Evren, esnafın önünün açılması için Başbakan'ın açıkladığı kredilerin acilen verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, tüm esnafların bu kredilerden faydalanabilmesi için de sicil affının çıkarılması gerektiğine işaret etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, Başbakanın açıkladığı EKK kararlarının ekonomiye yansımasının olumlu olacağını belirterek, "2017 yılı, ekonomik kalkınma yılı olacak. EKK kararlarının olumlu etkisini göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey de, dövizin artışını ve ticaretin durağan hale gelmesini önlemek amacıya hükümetin açıkladığı ekonomik destek paketini desteklediklerini aktardı.

Hükümetin vereceği teşvik ve desteklerin önemli olduğuna vurgu yapan Özbey, "Açıklanan teşvik ve desteğin iyi olduğuna kanaat getiriyoruz. Önümüzdeki aylarda Türkiye, bu teşvikleri hissedecek. Kredi, kobiler açısından iyi bir kaynak." ifadelerini kullandı.

 

 

Son Güncelleme: 10.12.2016 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.